Početna Politika Mirović: Planove ostvarujemo iz dana u dan

Mirović: Planove ostvarujemo iz dana u dan

igor-mirovic-premijer-pokrajina-apv-vladavojvodine_660x330

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović kaže da su u poslednjih šest meseci, koliko je na vlasti u Vojvodini, ostvareni, u najvećoj mogućoj meri, ciljevi i planovi koji su postavljeni prvog dana.

– To se odnosi na štedljiviji pristup ka budžetu, na drugačiji odnos prema građanima, kao i na okupljanje oko projekata u šta je uključena i Republička vlada. Postavili smo nove ciljeve u svim oblastima života u Pokrajini koji se iz dana iz dana ostvaruju – kaže Mirović.

On navodi da se sa velikim optimizmom može očekivati naredna, 2017. godina.

– Najsnažnija karika u našem radu je timski rad. Tim je dakle taj koji donosi rezultat – ocenio je Mirović.

U proceduri je uklanjanje objekata porušene zgrade RTV-a, a uz to je u pripremi i projekat za izgradnju nove zgrade. U ovom projektu finansijski učestvuje i Republička vlada.

– Pored toga imamo važne projekte u zdravstvu. Posvetićemo mnogo pažnje obnovi regionalnih bolnica. Neke projekte radimo sami, a neke u saradnji za Vladom Repubike Srbije. Usvojen je i veliki ambiciozni plan da se krene u renoviranje svih osnovnih i srednjih škola. Naš glavni cilj je, dakle, da se zaposli što više ljudi i u skladu sa tim mi definišemo svoje prioritete – navodi Mirović.

Dodaje da je za Vojvodini najvažniji projekat rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta i za dve do tri godine će građani između Beograd i Novog Sada moći da putuju za upola kraće vreme.

Izvor: RTV