Početna Politika Mirović: Prioritet pokrajinske vlade je realizacija velikih projekata, kao i donošenje zakona...

Mirović: Prioritet pokrajinske vlade je realizacija velikih projekata, kao i donošenje zakona o finansiranju Vojvodine

0

igor-mirovic-premijer-pokrajina-apv-vladavojvodine_660x330 (1)

Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović izjavio je danas da je prioritet pokrajinske vlade realizacija velikih, započetih projekata, ali da će se inicirati i pitanje donošenja zakona o finansiranju Vojvodine.

On kaže da su prioritet pokrajinske vlade poslovi koji su započeti i to velike investicije, poput pruge Beograd – Subotica, zatim projekti značajni za Vojviodinu, regionalni projekti i lokalni projekti.

Kako kaže radiće se na ubrzanje izgradnje Žeželjevog mosta, ali i završetku “Kamenice 2”, kao i izgradnji nove zgrade RTV Vojvodine u Novom Sadu, ali i novog Kliničkog centra u tom gradu.

Govoreći o Zakonu o finansiranju Vojvodine, na čije se donošenje čeka skoro deceniju, Mirović je rekao da je taj zakon važan jer donosi predvidivost.

“To nije zakon koji će postaviti novu tačku podela, već tačku razrešenja, posebno u delu rada onih ustanova čiji je osnivač Vojvodina. Zbog toga je potreban zakon”, rekao je Mirović za RTS.

On je podsetio da vlada treba da predloži zakon, a skupština da usvoji.

“Mi ćemo inicirati to pitanje, za brži razvoj pokrajine. Vojvodina želi stabilan, predvidiv model finansiranja”, zaključio je Mirović.

Autor: Tanjug
Foto: vojvodina.gov.rs