Početna Politika Na jesen druga sednica pokrajinske i republičke vlade

Na jesen druga sednica pokrajinske i republičke vlade

0

Početkom jeseni biće održana druga zajednička sednica pokrajinske i republičke vlade, na kojoj će biti razmotreni novi zajednički projekti, potvrdio je za Radio-televizije Vojvodine predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

– Razgovarao sam sa premijerkom Anom Brnabić i saglasili smo se, u načelu, da je neophodno održati drugu zajedničku sednicu Pokrajinske i Republičke vlade i ja sam predložio da to bude u Beogradu. Mi ćemo nastojati da do kraja avgusta pripremimo one projekte za koje zajednički možemo da pronađemo potrebu i interes da nastupamo – rekao je Mirović.

On je dodao da će to sve biti razvojni projekti, od interesa za lokalne samouprave u AP Vojvodini, a prvenstveno oni koji trebaju da u potpunosti ili makar delom indukuju ekonomski razvoj Vojvodine, te da se polako izlazi iz projekata koji nemaju taj karakter, ali koji će uvek biti na stolu, s obzirom na obim posla u drugim oblastima.

– Predsednica Vlade Srbije je prihvatila inicijativu, ja očekujem da ćemo u septembru ili oktobru imati zajedničku sednicu dve vlade i to je dobar put – zaključio je Mirović.

Izvor: RTV
Foto: AP Vojvodina