Početna Politika Na sednici Skupštine bez rasprave o Informatici

Na sednici Skupštine bez rasprave o Informatici

0

SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Skupština grada danas nije raspravljala o Informatici i smeni direktora ovog preduzeća Dejana Čelara jer nije usvojen dnevni red.

Predlog odborničkih grupa DS, LSV i SRS je odbijen već posle par minuta od otvaranja sednice preglasavanjem, jer odbornici vladajuće većine nisu glasali za predlog da se raspravlja o Informatici. Za predloženi dnevni red glasalo je 17 odbornika, protiv je bilo 44, dok 12 odbornika nije učestvovalo u glasanju.

Opozicija je tražila smenu i raspravu o Informatici pozivajući su se na nedavni izveštaj Državne revizorske institucije o poslovanju Informatike u 2013. godini.

Gradonačelnik Miloš Vučević je pre odbijanja dnevnog reda izjavio da niko nije zaštićen od odgovornosti i da je izveštaj DRI dokaz da institucije rade svoj posao. On nije precizirao šta će Grad preduzeti kako bi se ispravile nepravilnosti u radu Informatike koje je ustanovila DRI, ali je dodao da budžetska inspekcija radi kontrole.

Gradonačelnik je istovremeno rekao i da će se pronaći rešenje za pitanje spornog zaračunavanja kamata građanima na računima za komunalije, dodajući i da taj problem sa kamatama nije od danas i da je nerešen već godinama.

Izvor i foto: 021.rs