Početna Politika Nakon višemesečne pauze održan protest u Novom Sadu, ali bez “1 od...

Nakon višemesečne pauze održan protest u Novom Sadu, ali bez “1 od 5 miliona”

0

Protest protiv vlasti održan je sinoć u Novom Sadu nakon višemesečne pauze, u organizaciji Saveza za Srbiju, koji čine opozicione stranke.

Vojvođanski ogranak Saveza za Srbiju održao je protest protiv režima nezavisno od pokreta “Jedan od pet miliona”. Kako kažu, razdora nema, SzS je odlučio da nastavi protesti, a organizacija “Jedan od pet miliona” ovog puta u tome ne učestvuje. Za neke naredne proteste “će videti”.

Okupljanje je bilo na Pozorišnom trgu u 18 časova, a na protestu su govorili Dobrosav Dević, potpredsednik Omladine Dveri u Novom Sadu i Nebojša Novaković, predsedavajući Saveza u Vojvodini.

Dević, inače student Pravnog fakulteta, rekao je da se uključio u proteste zato što ne želi da godišnjice mature održava preko skajpa, jer sve više njegovih vršnjaka odlazi u inostranstvo.

Predsedavajući vojvođanskog ogranka SzS Nebojša Novaković je rekao da je svaki dan života građana Srbije od kako je Srpska napredna stranka na vlasti “vanredno stanje”. Podsetio je da je SzS proglasio bojkot izbora i na pokrajinskom i na lokalnom nivou i dodao da će prvi sledeći izbori na kojima će SzS učestvovati biti oni na kojima “Vučić pada”.

Na kraju okupljanja na Pozorišnom trgu građani su pozvani na novi protest narednog petka, u isto vreme i na istom mestu. Potom su na zidu zgrada Srpskog narodnog pozorišta prikazani snimci sa dosadašnjih protesta protiv režima koji u Novom Sadu traju još od 18. januara.

Podataka o tome koliko je bilo građana na ovom protestu nema, ali je evidentno da je posećenost bila daleko manja nego zimus.

Izvor: Novisad.com
Foto: 021