Početna Politika Nemanja Starović imenovan za državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova

Nemanja Starović imenovan za državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova

0

Vlada Srbije imenovala je Nemanju Starovića iz Novog Sada za državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova.

To ministarstvo jedino do sada nije imalo imenovanog državnog sekretara. Starović će na novoj dužnosti biti ujedno i zamenik ministra spoljnih poslova.

Starović je diplomu profesora istorije i zvanje master istoričara stekao na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Autor je zbirke istorijskih eseja “Bliski istok, kratko i jasno” (2014), romana “Sa druge strane” (2016) i “Podeljeni grad” (2018).

Takođe, autor je emisije “Ino-strane” koja se od 2016. godine emituje na Prvom programu RTV. Redovni je član Matice srpske i Udruženja književnika Srbije, te osnivač Fondacije “S. Miletić”.

Politička biografija

Starović je novosadskoj javnosti poznat kao član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Trenutno radi u Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka i koordinira rad međuresorne Radne grupe za infrastrukturni i turistički razvoj područja Fruške gore.

Sa 16 godina se priključio Srpskom pokretu obnove, u kojem je obavljao najodgovornije poslove, uključujući i dužnost člana Predsedništva, portparola i predsednika Izvršnog odbora. U sazivu Skupštine grada Novog Sada 2008-12. predstavljao je SPO kao šef odborničke grupe, a bio je i član Gradskog veća zadužen za dva različita resora, navodi u zvaničnoj biografiji.

Bio je portparol Srpskog pokreta obnove i potpredsednik novosadskog Gradskog odbora. Na izborima 2008. biran je za odbornika u Skupštini Novog Sada gde je bio šef odborničke grupe SPO. Bio je član Gradskog veća Novog Sada za obrazovanje.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 2014. bio je kandidat na izbornoj listi “Aleksandar Vučić – Budućnost u koju verujemo”. Navodi da se “u rad Srpske napredne stranke uključio 2015. godine, gde trenutno obavlja dužnost člana Glavnog odbora”. Od 2014. do 2016. bio je angažovan u vladinoj Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Bio je član Saveta Univerziteta u Novom Sadu od 2004. do 2006. godine. Potom je, do 2010, radio u kompaniji “Energotehnika-Južna Bačka”. Od marta 2010. do septembra 2010. bio je zaposlen u JKP “Parking servisu” kao stručni saradnik zadužen za saradnju sa Evropskim fondom. Nakon toga počinje da radi u Radio-televiziji Vojvodina kao projekt menadžer zadužen za prekograničnu saradnju.

Izvor: Tanjug, Istinomer, 021
Foto: Printscreen