Početna Politika Nenad Čanak: LSV je najdosledniji borac protiv fašizma u Novom Sadu

Nenad Čanak: LSV je najdosledniji borac protiv fašizma u Novom Sadu

0

nenad-canak-jpg_660x330

LSV je najdosledniji i najprincipijelniji borac protiv fašizma, neonacizma, svih ekstremizama i mržnji u Novom Sadu i Vojvodini, kaže predsednik te stranke Nenad Čanak.

“To laskavo priznanje lično su nam uručili pripadnici najrazličitijih grupacija društvenog taloga i fašističkog ološa gazeći pred vratima naše Lige našu, ligašku, zastavu”, naveo je Čanak, povodom jučerašnjeg mitinga ekstremne desnice, čiji učesnici su gazili zastavu LSV-a ispred prostorija te stranke na Trgu mladenaca.

U saopštenju LSV-a se navodi da učesnici mitinga “nisu zakucali ni na jedna druga vrata jer dobro znaju da je LSV prava adresa gde će naći one koji će im se sigurno uvek suprotstaviti i sigurno ih zaustaviti u njihovim monstruoznim naumima”.

“Gazili su našu zastavu i time pokazali šta najviše mrze i čega se najviše boje. Ali nikada naš barjak ne mogu oblatiti njihove batinaške čizme. On se može uprljati samo ako sami odustanemo od svojih uverenja, odustanemo od borbe i odustanemo od Vojvodine”, istakao je Čanak.

Obraz, Naši, kao i Nacionalni stroj i druge neofašističke organizacije okupile su juče oko 18 časova u centru, gde su organizovali skup podrške Rusiji i Vladimiru Putinu, a istovremeno su ovim skupom želeli da obeleže 97 godina od prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

Izvor: 021
Foto: rtv.rs