Početna Politika Nova stranka optužila SNS da hoće da uvede prinudnu upravu

Nova stranka optužila SNS da hoće da uvede prinudnu upravu

0

gradska kuca

Nova stranka optužila je danas Srpsku naprednu stranku da namerava da u Novom Sadu raspusti gradsku skupštinu i uvede prinudnu upravu, kako bi se distancirala od stranaka s kojima je zajedno “uništavala i pljačkala” Novi Sad u protekle tri godine.

Ta partija je optužila SNS da Novim Sadom vlada uz pomoć “nekoliko organizovanih interesnih grupa – DDD, SPO, Treća Srbija, odbornička grupa “Bajatović” i ostaci DSS”.

To je već tri godine veliki problem za građane Novog Sada. U prilog im ide situacija da većinu trenutno održavaju nesigurni, plena željni, preletači koji će biti formalni izgovor. O licemerju govori i činjenica da su na vlasti zahvaljujući koalicionom partneru protiv koga su sami podneli krivičnu prijavu za kupovinu glasova“, piše u saopštenju.

Nova stranka smatra da SNS-u treba da sa svojim koalicionim partnerima izađe na predstojeće izbore i tako građanima ostavi mogućnost da se izjasne o rezultatima njihovog rada.

SNS: Nemamo nameru da uvodimo prinudne mere

Gradski odbor Srpske napredne stranke je saopštio da ne shvata potrebu isturenog odeljenja Demokratske stranke, tačnije Novu stranku, da komentarišu rad gradske administracije i odnose unutar koalicije koja je u ovom trenutku i više nego stabilna.

Srpska napredna stranka nema nameru da uvodi nikakve prinudne mere i na taj način zaustavi sve razvojne projekte koji svim Novosađanima obezbeđuju bolje i lepše uslove za život. Iako bi stranke poput Nove stranke želele da se nevidi napredak Novog Sada, evidentno je da Srpska napredna stranka uživa poverenje građana zbog načina na koji se ophodi prema svom gradu i ljudima koji u njemu žive. Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu će u budućnosti nastaviti da se svim silama bori za to da se Novosađani svako jutro iznova bude u lepšem mestu za život“, saopšteno je iz te stranke.

Autor: 021.rs