Početna Politika Nove varnice između gradskih odbora DS-a i SNS-a

Nove varnice između gradskih odbora DS-a i SNS-a

0

Novi_Sad_square

Novosadski odbor Demokratske stranke saopštio je danas da su urbanistički zahvati u širem centru Novog Sada potpuno u suprotnosti s onim što su decenijama unazad stvarale generacije novosadskih urbanista i graditelja.

Kako tvrde demokrate, “dosadašnji urbanistički koncept potpuno je razoren, a graditeljsko i kulturno nasleđe je stavljeno u funkciju prohteva nekoliko investitora bliskih gradskoj vlasti”.

– Rezultat graditeljskih poduhvata u prethodne četiri godine, koliko Novim Sadom upravlja Srpska napredna stranka, približno je isti rezultatu bombardovanja iz 1849. godine – navodi kandidat DS za gradonačelnika Novog Sada Veljko Krstonošić u saopštenju DS-a.

Krstonošić ističe da su demokrate u svojim ranijim istupima argumentovano osporile odluke koje, između ostalog, kod Glavne pošte predviđaju gradnju solitera od 13 spratova. Ova stranka ističe da su se protivili i rušenju benzinske pumpe “Velika pečurka” i izmenama planova za područje pored Gradskog stadiona, “ali je gradska vlast ostala dosledna u nepoštovanju interesa građana Novog Sada i svojih civilizacijskih obaveza”. Ova stranka još dodaje da se protivi i najavljenom rušenju benzinske pumpe “Mala pečurka” i starih kuća od trske u ulici Kraljevića Marka.

Povodom saopštenja Demokratske stranke da aktuelna gradska vlast uništava nasleđe novosadskih urbanista, Gradski odbor Srpske napredne stranke je podsetio da je Naftna industrija Srbije krajem 2008. godine, dakle u vlasti Demokratske stranke, prodata ruskoj kompaniji “Gasprom”.

– Osam godina kasnije, tragikomično zvuče žalopojke Pajtićevog kandidata za gradonačelnika Novog Sada, koji bi da određuje stranom vlasniku kako treba da izgleda jedna benzinska pumpa u njegovom vlasništvu. Ironično zvuči kada o trščarama govore oni koji u proteklih 15 godina, u dva mandata vlasti u gradu, apsolutno ništa nisu učinili da ih zaštite od devastacije i propadanja – navode naprednjaci.

SNS zaključuje da je krajnje neumesno korišćenje najtragičnijih datuma u istoriji Novog Sada u dnevnopolitičke svrhe.

Izvor: 021
Foto: Serbia.com