Početna Politika Novi sukob demokrata i naprednjaka: Gradsko zelenilo, trafostanica, Dino park

Novi sukob demokrata i naprednjaka: Gradsko zelenilo, trafostanica, Dino park

0

tyrannosaurus-855188_640

Novosadski gradski odbor SNS saopštio je danas, reagujući na prethodno saopštenje DS, da demokrate u bezumnim pokušajima da po svaku cenu oteraju investitore i spreče otvaranje novih radnih mesta nastavljaju da obmanjuju građane Novog Sada.

– Poslednje saopštenje pravi je primer za to. Demokrate postavljaju pitanje ko je platio izgradnju nove trafostanice koja pritom uopšte nije izgrađena! Dakle, trafostanica koju pominju u svom saopštenju jednostavno ne postoji, s obzirom da će se snabdevanje električnom energijom vršiti iz već postojećih kapaciteta SPENS-a – navodi se u saopštenju SNS.

Novosadski naprednjaci dodaju i da je notorna laž da se ne zna ko će biti poslodavac radnicima, jer su u pitanju radnici “Gradskog zelenila”.

– Demokratska stranka je poslednja koja treba da pominje “Gradsko zelenilo”, jer su upravo oni, pre četiri godine, postavili verovatno svetski rekord u brzini zapošljavanja u javnom sektoru, s obzirom da su za svega nekoliko sati zaposlili više od stotinu aktivista Demokratske stranke u ovom preduzeću – napominju iz SNS-a.

– Još jednom pozivamo Pajtićevu družinu da nakon 16 godina pljačkanja i uništavanja, dostojansveno odu u političku istoriju i prestanu da nanose štetu svima, pa i najmlađim stanovnicima Novog Sada i Vojvodine – dodaje se u saopštenju.

Novosadski DS saopštio je ranije danas da je u realizaciji projekta izgradnje parka s maketama dinosaurusa u Novom Sadu pogaženo više zakona i napravljeno niz prekršaja koji će posle promene gradske vlasti izvesno biti predmet policijske i tužilačke istrage.

U saopštenju DS se, između ostalog navodi da je parcela na kojoj se uređuje park s maketama dinosaurusa ranije ustupljena Sportskom i poslovnom centru “Vojvodina” radi, kako je navedeno u posebnoj Odluci Skupštine grada, “potencijalnih ulaganja privatnih investitora kroz javno-privatno partnerstvo” i zato ne može jednostavno biti predata drugom javnom preduzeću.

– Nadalje, u ugovoru između “Gradskog zelenila” i “Lagrote” navodno piše kako će privatni partner snositi samo troškove postavljanja ograde, koja na Spensovoj parceli inače već postoji, dok ostaje nepoznato ko je platio novu trafostanicu i radove koje u Dino parku obavalja Javno komunalno preduzeće “Put” – poručile su, pored ostalog, demokrate iz Novog Sada.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay