Početna Politika Novosadski naprednjaci zovu na druženje u nove prostorije

Novosadski naprednjaci zovu na druženje u nove prostorije

0
vucic_canak Srpska napredna stranka nedavno se uselila u nove prostorije na Bulevaru oslobođenja, u zgradi Dnevnika, o čemu su Novosađani obavešteni i putem letaka ubačenih u sandučiće.o saopštava Demokratska stranka i dodaje da je na lecima navedeno da se u novim prostorijama građani mogu informisati o radu stranke, ali i o “programu za Novi Sad i Vojvodinu” i mogućem angažovanju u radu partije.

Na zgradi je, ovom prilikom, okačen i plakat sa likom lidera SNS Aleksandra Vučića.Međutim, kako poručuju u opozicionoj Demokratskoj stranci, naprednjaci su formirali štab za pokrajinske i lokalne izbore i, kako navode u saopštenju, pokrajinski štab vodi lično brat premijera, Andrej Vučić. Demokrate dalje navode da je Vučić za svoje partijske kolege obezbedio mesto za život u gradu, “dok su za potrebe mini izbornih štabova otvorene stranačke prostorije na dvadesetak lokacija u gradu”.

go_sns_bul_oslobodjenja“Samo u središnjem delu Bulevara oslobođenja, stranka Aleksandra Vučića je zakupila tri lokala, a istorijski i do sada neviđen slučaj drskosti i bahatosti predstavlja njihovo useljenje u prostorije jedinog dnevnog lista na srpskom jeziku u Vojvodini – Dnevnika. Vučićevci su tim gestom neskriveno pokazali svoj prezir prema osnovnim postulatima demokratskog poretka i života u društvenoj zajednici. Jer svaka vlast u Srbiji jeste pokazala aspiracije da utiče na uređivačku politiku u javnim glasilima, ali su samo novosadski naprednjaci i javno zaseli u prostorije jednog dnevnog lista i preduzeća u većinskom vlasništvu države”, poručuju u Gradskom odboru DS.

Demokrate postavljaju pitanje – koliko novca je SNS odvojila za predstojeće izbore, za koje se uveliko priprema teren.

“To pitanje postavljaju i građani Novog Sada, koji su se tokom protekle nedelje javljali Gradskom odboru Demokratske stranke kako bi iskazali svoj revolt zbog toga što već sada ne mogu da mrdnu nigde u gradu a da ne naiđu na postere Aleksandra Vučića u izlozima, te plakate i grafite mržnje prema predsedniku Demokratske stranke”, kažu u GO DS.

SNS: Najprljavija kampanja protiv porodice Vučić

Novosadski odbor Srpske napredne stranke reagovao je saopštivši da je “krajnje vreme da prestane sa iznošenjem licemernih laži o članovima porodice Aleksandra Vučića” i dodavši da Andrej Vučić nikada nije tražio funkciju u stranci ili u vlasti.

“Andrej Vučić nije član Gradskog odbora Srpske napredne stranke Novi Sad, niti je član Saveta za Vojvodinu, niti je šef Izbornog štaba za Novi Sad i Vojvodinu, kako navode licemerne demokrate, već ponosni član SNS, a samim tim ima pravo da prisustvuje stranačkim skupovima i dešavanjima”, poručuju naprednjaci i dodaju da se ta situacija razlikuje od one u kojoj su poziciju tražili “supruga Bojana Pajtića, Vesna Pajtić, koja, zajedno sa Milovanom Brkićem, Predragom Popovićem i Danilom Ređepovićem vodi Demokratsku stranku i najlažljiviju i najprljaviju kampanju protiv porodice Vučić i Srpske napredne stranke”.

GO SNS poručio je i da prostorije iznajmljuje u skladu sa zakonom.

Podsetimo da je novosadski Dnevnik dat na prodaju po ceni koja od petka iznosi 3,7 miliona evra. Prethodno nije dostavljena nijedna ponuda za kupovinu ovog medija, kada je cena iznosila 7,4 miliona evra. Novi rok za podnošenje zahteva za otkup prodajne dokumentacije je 17. avgust, a prijave za učešće u nadmetanju moguće je dostaviti do 16. septembra.

Otvaranje ponuda je 17. septembra.

Autor:021