Početna Politika Obeleženo godinu dana protesta protiv režima

Obeleženo godinu dana protesta protiv režima

0

Na protestu Saveza za Srbiju u Novom Sadu sinoć su ponovljeni zahtevi opozicije koji se mogu čuti već skoro godinu dana, a svode se na to da se traže slobodni izbori i da ako ih nema – sledi bojkot.

Tako je i ovaj put upućen poziv opozicionoj, demokratskoj i građanskoj javnosti u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen korumpirani režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica.

Na Pozorišnom trgu je govorio penzioner Mile Delić, koji je postao poznat u javnosti kada je Aleksandru Vučiću vratio 5.000 dinara koje je vlada uplatila svim penzionerima kao jednokratnu pomoć, dok je nastavila da im uzima 10 odsto od iznosa penzije.

On je govorio o tome bez koliko su novca penzioneri ostali proteklih godina, ali je i izrazio zabrinutost za buduće generacije, navodeći da penzije određuje vlada i da više nema penzionog fonda.

Obratio se i student Aleksandar Ćirić, koji je, između ostalog, rekao da je on samo jedan od onih koji neće da ćuti i zatvori oči na ono što se danas dešava u Srbiji. On je pozvao građane da se ne boje i da se suprostave i ustanu, kao što je uradio uzbunjivač Aleksandar Obradović, koji je otkrio detalje spornog poslovanja “Krušika”.

Na protestu su govornici pozvali građane da se u što većem broju ponovo okupe i narednog petka u 18 časova na Pozorišnom trgu. Podsetili su i na to da će potom naredne subote u Beogradu biti organizovan veliki miting na godišnjicu od početka protesta protiv vladajućeg režima koji su krenuli od napada na Borka Stefanovića u Kruševcu, početka protesta “Stop krvavim košuljama”.

Izvor: 021
Foto: 021