Početna Gradske teme Odbornici Skupštine grada u petak će razmatrati o stanju bezbednosti

Odbornici Skupštine grada u petak će razmatrati o stanju bezbednosti

0

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Odbornici Skupštine grada u petak će razmatrati izveštaj o stanju bezbednosti u Novom Sadu. Izveštaj će podneti predstavnik Policijske uprave, a, pored toga, na dnevnom redu je i izveštaj o radu Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama. Takođe, na predlog Udruženja građana “Istina-Tamarin zakon”, Skupština će prihvatiti da se prva nedelja u aprilu obeležava kao nedelja bezbednosti mladih.
Pred odbornicima će biti i izveštaj o radu gradskog ombudsmana u prethodnoj godini, a usvojiće i ostavku zaštitnika građana Aleksandra Grujića koji je postao javni beležnik.
Na prvoj radnoj sednici u ovoj godini, pošto su do sada imali vanredne i svečane sednice, odbornici će doneti i odluku da se pokrenu javni konkursi za izbor direktora nekoliko javnih preduzeća. Radi se o direktorskim mestima u Vodovodu, Urbanizmu, Toplani, Lisju, Zelenilu, Putu i GSP-u, odnosno preduzećima u kojima su vršioci dužnosti direktora imenovani nakon kadrovskih izmena prošlog leta.
Skupština grada će razmatrati izmene planova poslovanja nekoliko javnih preduzeća, a daće i saglasnost da Novosadska toplana poveća broj zaposlenih sa 322 na 335. Naime, ovo javno preduzeće dobilo je dozvolu republičke Komisije da primi nove radnike i to zbog početka rada novog kotla u Toplani “Sever”.
Gradski parlament će raspravljati i o utvrđivanju doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta. Ova odluka je trebalo da bude doneta još pre nekoliko meseci, a zbog toga što još nije doneta Novi Sad je jedna od poslednjih opština u Srbiji koja usvaja ovaj dokument koji bi trebalo da ubrza proceduru izdavanja građevinskih dozvola.
Na dnevnom redu, koji ima preko 40 tačaka, nalazi se i više kadrovskih imenovanja, uglavnom postavljanja novih ljudi u nadzorne i školske odbore.

Autor i foto: 021.rs