Početna Politika Održan novi protest “Bojkotom do pobede”

Održan novi protest “Bojkotom do pobede”

0

Na prvom protestu u Novom Sadu koji su od Saveza za Srbiju preuzeli studenti poručeno je da će se narednih nedelja raditi na aktiviranju protesta, kako bi što više građana bilo upoznato sa razlozima za bojkot predstojećih republičkih, pokrajinskih i lokalnih izbora.

Na protestu koji sada nosi ime “U bojkot za Novi Sad” bilo je stotinak građana i studenti koji su ranije bili deo pokreta “1 od 5 miliona” su saopštili da se ograđuju od grupe iz Beograda koja je najavila učešće na izborima.

Sa novosadskim studentima su bili i ljudi iz Rume, Titela, Srbobrana, Kikinde i Vrbasa koji su prethodne zime i proleća radili na protestima “1 od 5 miliona”, dok nisu bili ugašeni i oni su se ogradili od beogradske ekipe, najavljući aktivnije uključivanje narednih nedelja. Svi govornici su uglavnom ponovili da podržavaju opoziciju koja bojkotuje najavljene izbore za april jer u Srbiji nema elementarnih uslova za održavanje izbora, napominjući da vlada potpuna blokada u medijima.

Student Brajan Brković je istakao da se oni zalažu za potpuni bojkot, svega što ima veze sa režimom Aleksandra Vučića i Srpskom naprednom strankom.

– Sve bojkotujemo, ovo sada je mobilizacija i poziva za borbu za drugačiju Srbiju – naveo je Brković, pozivajuči okupljenje da za narendih nedelju svako radi na tome da dovede bar još jendu osobu sa sobom.

Predstavnici protesta “U bojkot za Novi Sad” su najavili da će u narednih 13 nedelja do izbora praviti sve masovnije protest, kao i druge akcije, kako bi građanima objasnili razloge za bojkot i već koliko sledeće nedelje imati protestnu šetnju.

Novi protest zakazan je za petak 14. februara u 18 časova, na istom mestu, na Pozorišnom trgu.

Izvor: 021
Foto: 021