Početna Politika Održan protest Saveza za Srbiju, oblepljena Galensova zgrada

Održan protest Saveza za Srbiju, oblepljena Galensova zgrada

0

Protest Saveza za Srbiju protiv režima Aleksandra Vučića održan je sinoćna Pozorišnom trgu u Novom Sadu.

Na skupu su govorili odbornica u Skupštini Vršca i potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić, odbornik u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović i predsednik Pokrajinskog odbora pokreta “Dveri” za Vojvodinu Radoš Pejović.

Nikola Jovanović rekao je da razume šta muči Novosađane, ali da u Novom Sadu bar postoji gradonačelnik.

– Dolazim iz jedinog grada u Srbiji koji nema gradonačelnika. Ja sam tog čoveka video samo jednom i to kad smo ga izabrali pa sam došao u Novi Sad da vidim da li je možda ovde. U Beogradu imamo čoveka koji glumi gradonačelnika – naveo je i dodao da to što Goran Vesić radi ne šteti samo Beograđanima jer se za njegove “nenormalne projekte” izdvaja novac iz budžeta svih građana.

Podsetio je i na slučaj Jovanjice gde je “vojni ministar Aleksandar Vulin okopavao plantažu za koju se kasnije ispostavilo da je plantaža marihuane” i rekao da sada važi izmenjena parola “gde ima dima, ima i vutre”.

Dragana Rakić je podsetila na to da je pre osam meseci u Novom Sadu pretučen student i aktivista Demokratske stranke Dejan Bagarić.

– Razbili su mu nos, ali nisu kičmu. Mi smo ovde da budemo podrška i Aleksandru Obradoviću i Dejanu i svakom čoveku koji pruža otpor. Moramo da budemo solidarni i da zajedno izdržimo u borbi, jer Vučić ima sto problema, a mi samo jedan – njega – rekla je Rakić i istakla da Srbija ima hrabre studente, hrabre novinare i hrabre uzbunjivače, ali da je ono što joj nedostaje hrabar javni tužilac.

Radoš Pejović naglasio je da je važno da se sada zanemare razlike i da se udruže svi koji su spremni da se bore protiv režima.

Okupljenima se potom obratio potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković koji ih je pozvao da zajedno oblepe “mesto na kom su Novosađani izgubili, a Galens dobio”.

Protest su završili oblepljivanjem Galensove zgrade trakama na kojima piše “Kriminal, Miloš Vučević”.

Izvor: 021
Foto: 021

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here