Početna Politika Opozicija traži da se kazne oni koji su dozvolili da “Promenada” počne...

Opozicija traži da se kazne oni koji su dozvolili da “Promenada” počne da radi bez dozvola

0

Opozicioni “Savez za Srbiju” saopštio je da neće odustati od zahteva da se javnosti predoče sve činjenice u aferi “Promenada”, ali i da svi ljudi iz gradske vlasti u Novom Sadu koji su omogućili da se na ovakav način sagradi i otvori taj tržni centar – budu primereno kažnjeni.

Kako je naveo novosadski odbor, “to što niko od predstavnika vlasti nije prisustvovao otvaranju najvećeg šoping mola u gradu, nedvosmisleno pokazuje kako je afera ušla u novu fazu u kojoj glavni vinovnici pokušavaju da sakriju sopstvenu krivicu i odgovornost prebace na investitora”.

– Vlast je priznala da su opravdane sumnje u regularnost gradnje tog objekta i upozorenja na moguće posledice, o čemu već duže vreme govori čitava kritička javnost. Umesto humanog i savremenog centra za trgovinu, zabavu i rekreaciju, kako je na početku bilo predstavljeno i najavljeno, Novi Sad je dobio betonski kompleks sa nerešenim pitanjem podzemnih voda, stabilnosti tla, upotrebne dozvole i nizom drugih problema od kojih sadašnja gradska vlast pokušava da pobegne i da ih ostavi u nasleđe sledećoj lokalnoj upravi i građanima. Upravo onako kako je ova ista gradska vlast svojevremeno uradila i sa novom autobuskom stanicom – navodi “Savez za Srbiju”.

Opozicija je dodala i da će nastaviti da insistiraju da se javnost obavesti o tome zašto na “Promenadi” nije urađena hidroizolacija, da li su korišćeni oni materijali koji su navedeni u projektu, jesu li poštovana pravila protivpožarne zaštite i da li su na krovnim površinama ugrađene tzv. pvc-membrane koje uopšte nisu predviđene za takve površine.

Izvor: 021
Foto: creinternational.com