Početna Politika Opozicija traži da se kazne oni koji su dozvolili da “Promenada” počne...

Opozicija traži da se kazne oni koji su dozvolili da “Promenada” počne da radi bez dozvola

Opozicioni “Savez za Srbiju” saopštio je da neće odustati od zahteva da se javnosti predoče sve činjenice u aferi “Promenada”, ali i da svi ljudi iz gradske vlasti u Novom Sadu koji su omogućili da se na ovakav način sagradi i otvori taj tržni centar – budu primereno kažnjeni.

Kako je naveo novosadski odbor, “to što niko od predstavnika vlasti nije prisustvovao otvaranju najvećeg šoping mola u gradu, nedvosmisleno pokazuje kako je afera ušla u novu fazu u kojoj glavni vinovnici pokušavaju da sakriju sopstvenu krivicu i odgovornost prebace na investitora”.

– Vlast je priznala da su opravdane sumnje u regularnost gradnje tog objekta i upozorenja na moguće posledice, o čemu već duže vreme govori čitava kritička javnost. Umesto humanog i savremenog centra za trgovinu, zabavu i rekreaciju, kako je na početku bilo predstavljeno i najavljeno, Novi Sad je dobio betonski kompleks sa nerešenim pitanjem podzemnih voda, stabilnosti tla, upotrebne dozvole i nizom drugih problema od kojih sadašnja gradska vlast pokušava da pobegne i da ih ostavi u nasleđe sledećoj lokalnoj upravi i građanima. Upravo onako kako je ova ista gradska vlast svojevremeno uradila i sa novom autobuskom stanicom – navodi “Savez za Srbiju”.

Opozicija je dodala i da će nastaviti da insistiraju da se javnost obavesti o tome zašto na “Promenadi” nije urađena hidroizolacija, da li su korišćeni oni materijali koji su navedeni u projektu, jesu li poštovana pravila protivpožarne zaštite i da li su na krovnim površinama ugrađene tzv. pvc-membrane koje uopšte nisu predviđene za takve površine.

Izvor: 021
Foto: creinternational.com