Početna Politika Parežanin najavio podnošenje krivične prijave protiv Marinke Tepić

Parežanin najavio podnošenje krivične prijave protiv Marinke Tepić

0

parezanin

Predsednik Sportskog saveza Vojvodine Darko Parežanin najavio je podnošenje krivične prijave protiv pokrajinske sekretarke za sport Marinike Tepić zbog “progona kojem je izložen i blaćenja u javnosti”. Kako kaže, Tepićeva ga je zbog neslaganja s njenim stavovima, najpre otpustila iz Sekretarijata za sport gde je bio zaposlen, a sada zloupotrebljava svoj položaj kako bi ga smenila i sa mesta SSV-a. Zaposleni i delegati u Sportskom savezu Vojvodine su u strahu i pod velikim su pritiskom pred sredu za kada je sazvana vanredna sednica Skupštine ove organizacije na kojoj bi trebalo da se raspravlja o smeni Parežanina.

Ona je praktično ucenila Savez tako što im je ukinula finansiranje pa sada plata za nekoliko zaposlenih kasni mesec i po dana. A ukinuto im je jer se finansiranje obustavlja ako postoji neki sudski proces. Ona je, tražeći alibi podnela tužbu protiv Saveza zbog toga što sam održao konferenciju za medije gde sam govorio o njenim mahinacijama i zloupotrebama. Tužba je toliko besmislena da praktično ispada da Vlada Vojvodine traži od suda da potvrdi da je njen sekretarijat dobro radio. Čist čin samovolje, nezamisliv u slobodnom društvu. Jednostavno, Marinika Tepić na sve načine pokušava da stvori lažnu sliku da ja radim protiv interesa vojvođanskog sporta kako bi na moje mesto postavila sebi lojalnog čoveka. Njoj lojalni pojedinci sada šire priču kako će Savez ostati bez para ako ne budem smenjen“, navodi Parežanin.

On dodaje da će, ako bude smenjen, Sportski savez Vojvodine i definitivno postati privatna ispostava Marinike Tepić. Kako kaže, jedan od razloga sukoba su finansijske malverzacije u Sekretarijatu o kojima je progovorio, između ostalog i enormni iznosi koji se isplaćuju na ime organizacije za očuvanje Banatskih šora.

Nakon moje suspenzije u Sekretarijatu isplaćeno im je tri miliona dinara, a klubovima još nekoliko stotina hiljada za učešće na takmičenju u Tomaševcu. Izdvajanja za šore rastu iz godine u godinu, odnosno od kada je Tepićeva u sekretarijatu, a pritom ništa nije učinjeno kako bi ta aktivnost možda bila prepoznata kao sport. Nema pismenog obraćanja Sportskom savezu Srbije, Međunarodnom olimpijskom komitetu, raznim komisijama, itd. Postoje samo registrovani klubovi u APR-u, pa Tepićeva misli da APR određuje šta su sportovi u Srbiji“, zaključuje Parežanin.
On dodaje da je o svim neregularnostima i zloupotrebama u pokrajinskom sekretarijatu za sport obavestio i srpskog ministra sporta Vanju Udovičića.

Inače, Tepićeva je nakon što ga je otpustila protiv Parežanina podnela i krivičnu prijavu na osnovu radnji zbog kojih mu je uručen otkaz ugovora o radu, ali je i ona odbačena od tužioca. Njegov advokat sada najavljuje mogućnost još jedne krivične prijave protiv sekretarke iz redova LSV, i to za lažno prijavljivanje.
Podsetimo, ranije su podnete tužbe za mobing kojima je bio izložen Parežanin u Sekretarijatu.