Početna Politika Pastor: Biću predsednik Skupštine Vojvodine i naredne četiri godine

Pastor: Biću predsednik Skupštine Vojvodine i naredne četiri godine

0

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) biće deo vladajuće većine na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou i učestvovaće u izvršnoj vlasti, izjavio je predsednik SVM Ištvan Pastor nakon konsultacija o novoj vladi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Pastor je naveo da SVM želi da učestvuje u izvršnoj vlasti u zemlji na nivou državnih sekretara u nekoliko ministarstava, koja, kaže, nisu definisana, ali je načelna spremnost i mogućnost za tako nešto potvrđena.

SVM će, kaže Pastor, učestvovati u izvršnoj vlasti i na pokrajinskom nivou, ali o tome sada, kako je naveo, nije bilo konkretnijeg razgovora.

Pastor, prema sadašnjem stanju stvari, očekuje da bude predsednik Skupštine Vojvodine i u naredne četiri godine.

“Razgovarali smo o budućoj saradnji, jer je potvrđena obostrana rešenost da odnos izgrađen u proteklih šest godina nastavimo. Saradnja će se odnositi na republički, pokrajinski i lokalni nivo”, rekao je Pastor.

On je dodao da će o oblicima i načinu saradnje biti potpisan koalicioni sporazum, te da očekuje da se sve konkretizuje u naredne dve nedelje.

“Nešto jače i direktnije učešće želimo da imamo na pokrajinskom i lokalnom nivou, a to učešće želimo da materijalizujemo u skladu sa mogućnostima, jer nam nije namera da po svaku cenu imamo čoveka u strukturi, već da to bude od interesa za državu i građane”, rekao je Pastor.

Na pitanje u vezi sa izborima u Vranju, gde je neočekivano SVM ostvario veoma dobar rezultat, Pastor je rekao da je njihova savest potpuno čista, a da konkretno pitanje i nije za SVM, te da nije ni bilo predmet razgovora sa predsednikom.

Izvor: Tanjug
Foto: CMC