Početna Politika Podnet zahtev za smenu predsednika Skupštine grada Siniše Sevića

Podnet zahtev za smenu predsednika Skupštine grada Siniše Sevića

0

sinisa-sevic-690x461

Vladajuća većina u Skupštini grada okupljena oko SNS-a podnela je zahtev za smenu predsednika Skupštine grada Siniše Sevića.
Zahtev je potpisalo 48 odbornika iz redova vladajuće većine, a ukoliko Sević sam ne zakaže sednicu sa zahtevom za njegovu smenu, to će u roku od 7 dana uraditi potpredsednik skupštine Miroslav Ilić.
Zahtev za Sevićevu smenu nije iznenađenje za novosadsku političku scenu i o tome se govori već nekoliko meseci nakon što je došao u sukob sa vrhom pokrajinskog SPS-a posle čega je raspušten gradski odbor u Novom Sadu čiji je predsednik bio. Raskol je doveo do toga da je SPS formirao novu odborničku grupu u Skupštini grada koju čine Tihomir Nikolić iz PUPS-a, Jelena Crnogorac iz Jedinstvene Srbije, bivši odbornici DSS-a Petar Ćirović i Branko Pejić, te nekadašnji odbornici DS-a koji su prešli u Novosadski demokratski pokret Slađana Križanić, Ana Vozar i Danijel Borbaš. Ta nova odbornička grupa se zove “Za Novi Sad”.
Ujedno je i Sević zajedno sa odbornicima Klaudijom Ilić i Đorđem Petrovićem osnovao svoju grupu tvrdeći da oni predstavljaju SPS. Podsetimo, za otvoren sukob unutar socijalista javnost je saznala onog trenutka kada je odlučeno da se Dragan Lukač smeni sa pozicije direktora Novosadskog sajma, a nedugo zatim za direktora je postavljen Bajatovićev čovek, Slobodan Cvetković.
Zanimljivo je da u proteklih nekoliko meseci obe struje okupljenje oko SPS podržavaju gradsku vlast koju predvodi SNS. Kako 021 saznaje, nakon smene Sevića uslediće i izbor novog predsednika Skupštine grada i tu bi trebala da sedne Jelena Crnogorac iz Jedinstvene Srbije.
Inače, izbori za novog predsednika Gradskog odbora SPS-a su 13. marta, a kandidati su aktuelni predsednik Sević i Slobodan Cvetković.

Autor: 021.rs