Početna Politika Podneta krivična prijava protiv Parović

Podneta krivična prijava protiv Parović

0

parovic

Protiv Miroslava Parovića podneta je krivična prijava Osnovnom javnom Tužilaštvu. Prijavu je podnela suprotna strana u rascepljenoj Trećoj Srbiji, a kako tvrde, Parović je počinio niz krivičnih dela tokom registracije političke stranke “Treća Srbija – Bogata Srbija”.

U prijavi se navodi da je on u dogovoru sa Zaharijem Trnavčevićem preregistrovao Trnavčevićevu partiju Bogata Srbija i preimenovao je u “Treća Srbija – Bogata Srbija” i da se tokom tog postupka koristio falsifikatima i zloupotrebama.

Bez ikakve prethodne konsultacije, celokupno članstvo udruženja građana Treća Srbija upisao je u članstvo novoformirane političke partije. Tako su se u Parovićevoj mutant partiji našli i ljudi koji nikad nisu potpisali pristupnicu te stranke. Posebno je skandalozno da je Parović kopirao čitav sajt udruženja građana Treća Srbija i postavio ga na internet sajt novoformirane stranke “Treća Srbija – Bogata Srbija” na domenu www.trecasrbija-bs.rs pa su se tako svi članovi udruženja našli kao članovi i funkcioneri partije čiju pristupnicu nisu potpisali. Treća Srbija – BS je prema registru partija i zvanični skraćeni naziv Parovićeve partije“.

U optužbama protiv Parovića još se kaže da je nedvosmisleno došlo do neovlašćenog prikupljanja i upotrebe ličnih podataka koji su protivzakonito upotrebljeni, a od nadležnih organa se traži da što hitnije pokrenu postupak.

Autor i foto: 021.rs