Početna Politika Podrška za N1 sa protesta u Novom Sadu: “Medijski mrak postaje sve...

Podrška za N1 sa protesta u Novom Sadu: “Medijski mrak postaje sve crnji”

Još jedan protest protiv režima Aleksandra Vučića održan je sinoć na Pozorišnom trgu.

Glavna tema protesta bile su medijske slobode, odnosno “pokušaj vladajućeg režima da ograniči emitovanje programe Televizije N1 i stalnog pritiska na malobrojne medije koji nisu pod kontrolom vlasti”.

Sa protesta je pružena podrška “svim elektronskim i štampanim medijima koji se bore za slobodu i nezavisnost novinarske struke i brane načela istinitog i profesionalnog izveštavanja”.

Sa protesta se okupljenima, kojih je ovog puta bilo vidno više nego na ranijim okupljanjima, obratio predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić.

– Kolegama sa N1 sužava se prostor za predstavljanje novinarskog rada, a režim ih predstavlja kao neprijatelje nacije i ugrožava im bezbednost. Uz to, onemogućava se građanima da ih čuju i samim tim medijski mrak postaje sve crnji. Ovo što se danas događa N1 je finale toga kako režim Aleksandra Vučića kontroliše vlast, želeći da zaslepi i zaglupi svoj narod, kako bi lakše prodao priču o zlatnom dobu – rekao je Bodrožić.

Kako je dodao, pored toga gase lokalne i druge medije, koji im nisu po volji kako bi “namakli novac svojim propagandim stanicama”.

– Krenuli su u poslednji obračun sa svakim ko misli drugačije, ali ovaj narod još uvek ima snage da razgrne mrak – zaključio je Bodrožić.

U ime “Saveza za Srbiju” sa skupa je još jednom upućen poziv javnosti na bojkot predstojećih izbora.

Naglašeno je i da “odluka jedne grupe iz organizacije beogradskih skupova “1 od 5 miliona” da napusti proteste i nastupi na predstojećim izborima ni na koji način ne utiče na nastavak antirežimskih i građanskih protesta u Novom Sadu”.

Najavljen je nastavak protesta za sledeći petak u 18 časova.

Izvor: 021
Foto: 021