Početna Politika Podrška za N1 sa protesta u Novom Sadu: “Medijski mrak postaje sve...

Podrška za N1 sa protesta u Novom Sadu: “Medijski mrak postaje sve crnji”

0

Još jedan protest protiv režima Aleksandra Vučića održan je sinoć na Pozorišnom trgu.

Glavna tema protesta bile su medijske slobode, odnosno “pokušaj vladajućeg režima da ograniči emitovanje programe Televizije N1 i stalnog pritiska na malobrojne medije koji nisu pod kontrolom vlasti”.

Sa protesta je pružena podrška “svim elektronskim i štampanim medijima koji se bore za slobodu i nezavisnost novinarske struke i brane načela istinitog i profesionalnog izveštavanja”.

Sa protesta se okupljenima, kojih je ovog puta bilo vidno više nego na ranijim okupljanjima, obratio predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić.

– Kolegama sa N1 sužava se prostor za predstavljanje novinarskog rada, a režim ih predstavlja kao neprijatelje nacije i ugrožava im bezbednost. Uz to, onemogućava se građanima da ih čuju i samim tim medijski mrak postaje sve crnji. Ovo što se danas događa N1 je finale toga kako režim Aleksandra Vučića kontroliše vlast, želeći da zaslepi i zaglupi svoj narod, kako bi lakše prodao priču o zlatnom dobu – rekao je Bodrožić.

Kako je dodao, pored toga gase lokalne i druge medije, koji im nisu po volji kako bi “namakli novac svojim propagandim stanicama”.

– Krenuli su u poslednji obračun sa svakim ko misli drugačije, ali ovaj narod još uvek ima snage da razgrne mrak – zaključio je Bodrožić.

U ime “Saveza za Srbiju” sa skupa je još jednom upućen poziv javnosti na bojkot predstojećih izbora.

Naglašeno je i da “odluka jedne grupe iz organizacije beogradskih skupova “1 od 5 miliona” da napusti proteste i nastupi na predstojećim izborima ni na koji način ne utiče na nastavak antirežimskih i građanskih protesta u Novom Sadu”.

Najavljen je nastavak protesta za sledeći petak u 18 časova.

Izvor: 021
Foto: 021