Početna Politika “Pokrajinski izbori do kraja ove, ili početkom 2016. godine”

“Pokrajinski izbori do kraja ove, ili početkom 2016. godine”

0

14416078785296486beabf8008079663_v4_big

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da bi vanredni pokrajinski izbori trebalo da se održe istovremeno sa lokalnim izborima, do kraja ove ili početkom 2016. godine.

“Uvek su se pokrajinski i lokalni izbori u celoj zemlji održavali zajedno i ni sada nema govora o razdvajanju, ja bih voleo da oni budu što pre, ali se to neće dogoditi pre kraja 2015, početkom 2016. godine”, rekao je Vučević za Radio televiziju Srbije (RTS).

On je naglasio da se miting podrške koji bi trebalo da se održi 25. aprila u Novom Sadu, ne može smatrati uvodom u pokrajinske izbore.

Prema njegovim rečima, to bi trebalo da bude skup podrške Vladi Srbije, premijeru Aleksandru Vučiću i reformskim merama koje se preduzimaju.

“Mislim da bi godinu dana ove Vlade, koja je postigla značajne rezultate u veoma složenim uslovima, neverovatnim okolnostima, da je vreme da mi pitamo građane kroz taj miting, kroz taj aktivizam, šta oni misle o tome. Ne razumem kada neko kaže zašto vladajuća stranka pravi miting, pa valjda nije zabranjeno da vladajuća stranka organizuje miting,” rekao je Vučević.

Ali, dodao je, odluka o mitingu podrške još nije zvanično doneta i da će o tome odlučiti organi Srpske napredne stranke i njen lider Aleksandar Vučić.

Izvor: Beta
Foto: