Početna Politika Posledice raskida koalicije u Novom Sadu: Stižu ostavke LSV-a pred Skupštinu grada

Posledice raskida koalicije u Novom Sadu: Stižu ostavke LSV-a pred Skupštinu grada

0

Ostavke članova Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja više nije u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom u Novom Sadu, počele su da pristižu pred sednicu Skupštine grada zakazanu za petak.

Ostavke su za sada dali član Gradskog veća zadužen za saobraćaj Aleksandar Kravić i vršilac dužnosti direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Damir Kondić.

Na skupštinskom dnevnom redu se nalazi i ostavka šefa odborničke grupe LSV-a Roberta Kolara na mesto člana kadrovske komisije.

Očekuje se da pred odbornicima bude i niz ostavki u nadzornim i školskim odborima, kao i u pojedinim radnim telima.

Što se tiče članova LSV-a koji su zaposleni u “Tržnici” i “Vodovodu i kanalizaciji”, očekuje se da, ukoliko i ne daju otkaze, ti kadrovi budu smenjeni sa mesta savetnika, zamenika direktora i sa drugih rukovodećih pozicija.

Za sada nije saopšteno ko će biti imenovan na njihova mesta, ali se očekuje da će ih uglavnom popuniti kadrovi SNS-a.

Podsetimo da je LSV početkom nedelje pozvala svoje članove da podnesu ostavke, što je usledilo sedam dana nakon što su naprednjaci saopštili da raskidaju koaliciju i time, kako su rekli u saopštenju, “prekraćuju muke” ligašima oko donošenja odluke o tome. Naime, ligaši već nekoliko meseci najavljuju raskid koalicije, a neprekidanje saradnje su obrazlagali time da čekaju mart i izbor novog rukovodstva novosadskog odbora.

Dodajmo i da se ovim raskidom koalicije prekida saradnja, nazvana “komunalna koalicija” LSV i SNS koja traje od 2016. godine, a da je prekid usledio nekoliko nedelja pošto su naprednjaci prekinuli i koaliciju sa Pokretom za obnovu Kraljevine Srbije, nekada SPO-om, a koja je trajala od 2012. godine.

Raskidom ovih koalicija Skupština grada će imati 12 opozicionih odbornika, ali će SNS i dalje sa koalicionim partnerima iz SPS-a, JS-a, PS-a, PUPS-a i SVM-a imati ubedljivu većinu.

Izvor: 021.rs/Žarko Bogosavljević
Foto: 021.rs