Početna Politika Poziv na “sprečavanje samovolje Parovića”

Poziv na “sprečavanje samovolje Parovića”

0

treca-srbija-foto-treca-srbija-1429708166-645571Sedamnaest isključenih i aktivnih članova Treće Srbije uputilo je javno pismo predsedniku ove stranke Miroslavu Paroviću u kom navode da je njegova odluka o odstranjivanju pojedinih članova nevažeća.
Kako smatraju, odluka od pre dva dana kada su isključeni generalni sekretar Aleksandar Đurđev, tri člana Predsedništva, predsednik i potpredsednik GO u Novom Sadu i tri odbornika u Skupštini grada jednostrana je i predstavlja samovolju Parovića.
“Uvereni smo da su na taj način narušene osnovne vrednosti, kao i principi na kojima je stranka osnovana. Nećemo da dozvolimo da iz Treće Srbije budu oterani njeni osnivači, trudeći se da očuvaju jedinstvo stranke. Odluke koje su donešene nisu u skladu sa Statutom organizacije, pa smatramo da ne mogu biti važeće. Na narednom Predsedništvu razmotrićemo sve predloge i doneti najbolja rešenja za stranku”, stoji u pismu.
Za potpisnike je navedeno da su osnivači i članovi Predsedništva koji žele da spreče “antistatutarne i protivpravne odluke predsednika”. Potpisnici su: Aleksandar Đurđev, Nada Tabš, Miloš Nikolić, Milan Galogaža, Goran Milenković, Dragana Đuković, Milorad Vukašinović, Radovan Milovankić, Dragan Marinković, Sunčica Marković, Bojan Panaotović, Ljubica Erkić, Marko Radonjić, Mirjana Mileusnić, Vladimir Jovičić, Maja Familić i Ivan Pavlović.
Autor: 021