Početna Aktuelno Priveden napadač na novosadskog aktivistu: Vujić kaže da ga dobro poznaje, a...

Priveden napadač na novosadskog aktivistu: Vujić kaže da ga dobro poznaje, a da ga očekuje operacija zbog više fraktura glave

0

Pripadnici novosadske policije priveli su danas 22-godišnjeg Novosađanina zbog sumnje da je sinoć napao novosadskog aktivistu i studenta Pravnog fakulteta u Novom Sadu, Milana Vujića.

Protiv njega će biti podneta krivična prijava za nanošenje telesnih povreda, kažu u policiji.

Mladi građanski aktivista, smešten je u Kliničkom centru Vojvodine, a za naš portal izjavio je, nakon sinoćnog napada, ima frakture nekoliko kostiju lica i dodao da će sutra biti operisan.

„Imam frakture više kostiju lica, povređena mi je i slepoočnica. Sutra bi trebalo da idem na operaciju“, rekao je Vujić za Autonomiju i dodao da poznaje napadača još iz detinjstva, ali da ne zna šta je bio motiv za napad.

„On je istih godina kao i ja, znamo se još kad smo bili klinci. Ali, ne znam zašto se sada naljutio na mene. Sada samo želim da me operišu što pre, ovo mi je prva operacija u životu. A posle toga jedva čekam da dođem kući i da legnem u svoj krevet“, ispričao je Vujić i dodao da napad ima veze sa izbornom listom „Istina – Adaviera – Ivana Vujasin“, koja je pod rednim brojem 7 nastupala na lokalnim izborima u Novom Sadu, kao lista nacionalne manjine.

„Ne znam, možda sam nekada u prošlosti negde napisao nešto ironično zato što su ti ljudi išli na izbore kao manjinska lista, iako je očigledno da nisu nacionalna manjina…“, rekao je Vujić i dodao da to svakako ne može da bude opravdanje za brutalni napad na njega.

Podsetimo, Vujića je sinoć oko 23.15 fizički napao mlađi muškarac, koji mu je, pre nego što će ga udariti, rekao da ga napada zbog onoga što je pisao na Tviteru.

Vujić je za Betu sinoć ispričao da se Bulevarom Evrope vraćao sa treninga biciklom i da je u jednom momentu neko iz automobila počeo da mu trubi i da mu govori: “Stani, stani!”

“Stao sam i muškarac je počeo da viče ‘šta si to pisao po Tviteru’ i udario me je jako pesnicom u slepoočnicu, nakon čega sam pao i udario glavom o asfalt”, rekao je Vujić.

“Policija je profesionalno obavila svoj posao. Neposredno posle napada uzeli su izjave, a sam incidenti je sigurno politički motivisan. Moj sin nije član nijedne stranke, ali je govorio na protestu ”1 od 5 miliona” i aktivno učestvuje u javnom govoru”, navodi Milenko Vujić otac povređenog aktiviste, ambasador Evropske demokratske mreže mladih i bivši potpredsednik Nove stranke.

Milan Vujić je građanski društveni aktivista, koji je objavljivao članke u beogradskom listu Danas i na novosadskom portalu Autonomija. Zastupa građanske, liberalne i antinacionalističke stavove, a govorio je i na protestima protiv režima proleća prošle godine.

Napad na mladog aktivistu osudile su brojne političke partije, koje apeluju da je neophodno da napadač bude propisno kažnjen zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Stranka Istina najoštrije je osudila napad na Milana Vujića u Novom Sadu i traži da se utvrdi pozadina događaja. U ovoj stranci demantuju da imaju bilo kakve veze s napadom.

“Ono što nas posebno zabrinjava jeste zašto se ovom incidentu daje politička konotacija, kada se to ne može sa sigurnošću tvrditi? Unapred dovoditi to u vezi sa našom strankom je najblaže rečeno, sramno i bezobrazno! Kome smeta Istina? Stranka Istina, smatra nekorektnim i tendencioznim izveštavanje pojedinih medija, gde se spominjemo kao neko ko je povezan sa ovim nemilim događajem, za koji smo saznali iz sredstava javnog informisanja, a da nam se nisu ni obratili za izjavu ili mišljenje povodom ovog incidenta. Sve to nas upućuje da je moguća pozadina ove priče politička, sa tim, da se uruši ugled naše stranke. Mi ćemo insistirati da se do kraja utvrde sve okolnosti i da nam svi, koji nas lažno optužuju, upute javno izvinjenje”, navode u Istini.

Autor: M. Ćirić, I. Karanović
Foto: Printscreen