Početna Politika Prvo okupljanje novih gradskih odbornika u ponedeljak

Prvo okupljanje novih gradskih odbornika u ponedeljak

0

SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Gradska izborna komisija saopštila je da će uručenje uverenja o izboru za odbornike Skupštine grada biti održano u ponedeljak, 23. maja. U izbornoj komisiji su naveli da će novi odbornici uverenja dobiti u 12 časova u sali Skupštine grada.

Ovo će biti prvo zajedničko okupljanje novih 78 gradskih odbornika, ali se još ne zna kada će imati i prvo zasedanje, jer se čeka da odlazeća predsednica Jelena Crnogorac zakaže konstitutivnu sednicu. Rok za to ističe u utorak, 24. maja, a datum sednice i konstituisanje nove vlasti mora da bude do 9. avgusta ili sledi ponavljanje lokalnih izbora.

Prema nezvaničnim informacijama 021.rs, zbog pregovora oko podele vlasti za sada nije utvrđen datum konstituisanja nove, tj. stare vlasti u Novom Sadu, pošto je evidentno da SNS nastavlja da upravlja gradom, ali je samo pitanje sa kim u koaliciji.

Informacije 021.rs iz gradskih struktura su da postoji mogućnost da se za prve dane juna zakaže sednica na kojoj bi se samo verifikovali mandati, a potom bi se nastavak zasedanja odložio dok se ne postigne konačan dogovor oko koalicije, jer bi SNS-u i SVM-u najverovatnije trebalo da se pridruže još odbornik Zelenih, kao i SPS ili LSV.

Podsetimo, na izborima 24. aprila SNS je dobio 38 odbornika, Dosta je bilo devet, SRS osam, SPS i LSV imaju po sedam odbornika, a DS šest. Po jedan mandat su na osnovu manjinskih lista dobili SVM, Zelena stranka i NOPO.

Izvor: 021.rs
Foto: 021.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here