Početna Politika Šabić: Saopštenje Grada Novog Sada pokušaj zamagljivanja stvarnosti

Šabić: Saopštenje Grada Novog Sada pokušaj zamagljivanja stvarnosti

Rodoljub_Sabic

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ocenio je danas da je saopštenje Grada Novog Sada u kojem se on poziva da se “ponaša u skladu sa svojom funkcijom i da zaista štiti interese svih građana Republike”, pokušaj “zamagljivanja stvarnosti”.

Kako se navodi u saopštenju Poverenika, ocena da je on izneo laži i time naneo štetu Novom Sadu, jeste neverovatan i “providan pokušaj obmanjivanja javnosti”.

Predmet zahteva Saveta za borbu protiv korupcije bile su informacije o ugovorima o zakupu poslovnog prostora koje Grad Novi Sad nije na vreme dostavio, pa je usledila žalba Saveta Povereniku. Tek nakon toga grad je postupio po zahtevu, zbog čega je Poverenik obustavio postupak.

– Međutim, mnogo je važnije što se poverenikovo saopštenje uopšte nije odnosilo na taj prekršaj zakona, već na sasvim drugi, u kome su predmet zahteva Saveta informacije koje se odnose na broj zaposlenih koji se finansiraju na teret Grada Novog Sada i strukturu budžetskih prihoda i rashoda grada – piše u saopštenju Poverenika.

Kako se navodi, Grad je ignorisao ovaj zahtev, a postupak po toj žalbi je u toku.

Šabić u saopštenju kaže da neće da se bavi time da li iza saopštenja stoji “namera da se obmane javnost i diskredituje institucija Poverenika”, ali smatra da je “besramno da gradske vlasti traže da se izvinjava, jer su oni ti koji to treba da urade”.

Podsetimo da je gradonačelnik Miloš Vučević od poverenika tražio da se javno izvine Gradu i Novosađanima zbog širenja neistina.

Izvor: Beta
Foto: Media Centar Beograd