Početna Politika Treći sastanak Pastora, Pajtića i Čanka završen bez konkretnog dogovora

Treći sastanak Pastora, Pajtića i Čanka završen bez konkretnog dogovora

0

trojni_sastanak_1

Sastanak predsednika DS-a Bojana Pajtića, lidera LSV-a Nenada Čanka i SVM-a Ištvana Pastora u sedištu pokrajinskog odbora DS-a u Novom Sadu završen je bez konkretnog dogovora.
Pokrajinski odbor DS-a je samo kratko saopštio da je “sastanak održan u konstruktivnom i prijateljskom tonu i postignuta je saglasnost da se razgovori nastave”. Kako još stoji u saopštenju, o terminu nastavka razgovora javnost će biti naknadno obaveštena.
To je bio treći po redu sastanak vodećih ljudi stranaka koje čine vladajuću koaliciju u Vojvodini, a tema razgovora su bili odnosi unutar te koalicije.

Prvi sastanak inicirao je Čanak i on je održan u sedištu LSV-a na Trgu mladenaca, a uoči njega bilo je mnogo tenzija unutar vladajuće koalicije u Vojvodini, posebno na relaciji LSV-SVM.

Sukob između te dve stranke dobio je maksimalno na intenzitetu nakon što je sa mesta direktora javnog preduzeća “Vojvodinašume” Martu Takač, koja je kadar SVM-a, pokrajinska vlada smenila na predlog pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, inače potpredsednika LSV-a Branislava Bogaroškog.

Taj sastanak je trajao puna četiri sata, a medijima je nakon njega podeljeno šturo saopštenje kojim se javnost u jednoj rečenici obaveštava da je otvoren niz pitanja i da će razgovori biti nastavljeni.

Drugi sastanak održan je pre dve nedelje u Subotici, a domaćin je bio SVM, a i tada nakon sastanka, akteri medijima nisu davali izjave, već je takođe podeljeno još jedno šturo saopštenje.

Kako je uoči početka današnjeg sastanka rečeno u pokrajinskom odboru DS-a, ni nakon večerašnjih razgovora niko od lidera tri stranke neće davati izjave medijima, već će novinarima opet biti prosleđeno saopštenje.

Autor i foto: 021.rs