Početna Politika Sednica glavnog odbora LSV: Zaustaviti proces gašenja “Elektrovojvodine”

Sednica glavnog odbora LSV: Zaustaviti proces gašenja “Elektrovojvodine”

0

DSC_6908

Liga socijaldemokrata Vojvodine će zatražiti od Vlade Srbije da zaustavi proces gašenja Elektrovojvodine, odlučeno je na sinoćnjoj sednici Glavnog odbora LSV.

Na sednici GO LSV održanoj u Kovačici poručeno je i da ligašice i ligaši nikada neće odustati od imovine Vojvodine, navodi se u saopštenju LSV.

Predsednik LSV Nenad Čanak je ukazao da je motiv za gašenje Elektrovojvodine, posle skoro šezdeset godina uspešnog rada i postojanja, centralizacija poslovanja EPS kako bi on što lakše bio prodat. Istovremeno, u pitanju je još jedno ponižavanje Vojvodine.

“Ovakav postupak prema Elektrovojvodini je postupak prema svima nama. Ovo je postupak prema Vojvodini koji vodi samo jednoj stvari, a to je da se do kraja uništi ekonomska osnova Vojvodine. Da se izvorni prihodi što više smanje i da se na taj način autonomija kao takva obesmisli”, istakao je Čanak.

On je ukazao šta je sve LSV preduzela u prethodne tri godine da spreči ovakvu centralizaciju na kojoj sve vreme insistira samo generalni direktor EPS Aleksandar Obradović.

Predsednik LSV je upozorio da je na isti način centralizovan pa poklonjen vojvođanski Naftagas, sa sve bušotinama nafte i gasa, ali i geotermalnim izvorima.

Podsetimo da Vojvođanska partija putem peticije traži stopiranje pripajanja Elektrovojvodine beogradskoj Elektrodistribuciji, a i Pokrajinska vlada smatra da je izuzetno štetno da se ugasi ovo preduzeće i da treba da postane privredno društvo.

Izvor: 021.rs
Foto: elektrovojvodina.rs