Početna Politika Šibul: Očekujemo da će Nedimović zastupati interese vojvođanskih paora i poljoprivrednika...

Šibul: Očekujemo da će Nedimović zastupati interese vojvođanskih paora i poljoprivrednika iz Srbije

0

branislav-nedimovic_660x330

Predsednik Lige paora Vojvodine i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Miloš Šibul pozdravio je juče odlazak ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković sa te funkcije i dolazak na to mesto Branislava Nedimovića, za kojeg je rekao da je mlad, pametan i energičan čovek iz Vojvodine.

“Očekujemo da Branislav Nedimović neće zaboraviti da je Sremac. Verujemo da neće zaboraviti Banat i Bačku, da će zastupati interese vojvođanskih paora i poljoprivrednika iz Srbije. Takođe, očekujemo da neće biti eksponent stranog kapitala i tajkuna”, naveo je Šibul u saopštenju.

Prema njegovim rečima, bivša ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković je unazadila i upropastila poljoprivredu.

“Subvencije poljoprivrednicima su smanjene na trećinu, donet je katastrofalan Zakon o poljoprivrednom zemljištu kojim se državna zemlja pod sumnjivim okolnostima poklanja nekakvim investitorima”, rekao je on.

Šibul je dodao i da je dok je ona bila ministarka Vlada Srbije donela zaključak koji je legalizovao uzurpaciju državne zemlje.

“Uzurpatori zemlje su nagrađeni, a vojvođanski paori uništavani, hapšeni i dovedeni do prosjačkog štapa, zbog čega su primorani da beže iz Vojvodine, pa i iz Srbije”, naveo je Šibul.

Autor: Beta
Foto: RTV