Početna Politika SNS: Briga “Dveri” u svrhu kampanje za predsedničke izbore

SNS: Briga “Dveri” u svrhu kampanje za predsedničke izbore

0

sns-srpska-napredna-stranka-naprednjaci_660x330 (1)U Gradskom odboru Srpske napredne stranke ocenjuju da tvrdnja Pokreta “Dveri” da Novi Sad neracionalno troši novac poreskih obveznika zbog troškova za rasvetu i kićenje grada povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika “nije tačna i služi u svrhu kampanje za predstojeće predsedničke izbore, za koje njihov predsednik Boško Obradović najavljuje svoju kandidaturu”.
Tačno je da je Grad izdvojio 30 miliona dinara za nabavku nove i obnovu stare rasvete, kao i da će ona biti raspoređena i u delovima grada gde to do sada nije bio slučaj. Da li su za funkcionere Pokreta “Dveri” građani koji žive na rubnim područjima Novog Sada manje vredni od onih koji naseljavaju uži centar? Da li i ti građani treba da proslave predstojeće praznike?”, navodi se u saopštenju.

“Želja Srpske napredne stranke i naših koalicionih partnera je da Srpska Atina tokom praznika izgledom i brojnim događajima podseća na najveće evropske metropole, što iziskuje i povećanje troškova koje nije enormno, ne ugrožava budžet Grada i ne iziskuje nove izdatke poreskih obveznika. Tokom praznika u saradnji sa organizatorima događanja koji će obogatiti turističku i kulturnu ponudu grada pripremamo i niz humanitarnih akcija o kojima ćemo uskoro obavestiti građane. Nadamo se da će se našem pozivu priključiti i članovi i simpatizeri Pokreta Dveri”, poručuju iz SNS.
Iz “Dveri” su ranije danas saopštili da “Grad Novi Sad neracionalno troši novac poreskih obveznika i pretvara se u Novi Las Vegas”. Kako je rekao predsednik IO pokreta Aleksandar Tanasković, Grad troši više od 30 miliona dinara na kupovinu nove i obnovu stare novogodišnje rasvete, koja će prvi put biti raspoređena i na periferiji grada.

“To sa sobom nosi troškove postavljanja, energije i održavanja. S druge strane, humanitarna akcija Magnet za ljubav za kupovinu magnetne rezonance za prevremeno rođene bebe već više od godinu dana sakuplja sredstva za medicinsku aparaturu. Zbog toga više od 1.000 porodica u Vojvodini mora da ide u druge zdravstvene centre u Srbiji ili čak u inostranstvo. Mislimo da je gradska vlast potpuno izgubila kompas kada je reč o prioritetima i da je ovakvo ponašanje skandalozno”, naveo je on i zapitao gde ide novac Novosađana.
Autor: 021.rs