Početna Politika SNS: Demokratska stranka i LSV žele vlast bez izbora

SNS: Demokratska stranka i LSV žele vlast bez izbora

0

ds-sns

Novosadski naprednjaci ocenili su juče da zahtevi demokrata i LSV da iz gradske vlasti bude isključen pokret “Dinara-Drina-Dunav”, (3D) kao želju tih opozicionih stranaka da bez izbora dođu na vlast.
“Gradski odbor SNS Novi Sad nemalo je iznenađen predlozima DS i LSV o formiranju novih koalicija na gradskom nivou, pa nam tako nije jasno da li nam nude koalicionu saradnju ili žele da im prepustimo vlast”, saopštili su naprednjaci.

Gradski odbor te stranke u saopštenju konstatuje da “i jedno i drugo ima samo jedan cilj a to je da oni ponovo budu u vladajućoj koaliciji”

“Podsećamo da za tako nešto moraju da se izbore na lokalnim i pokrajinskim izborima, te im prijateljski savetujemo, pošto žele da što pre zauzmu svoje pozicije u vlasti Novog Sada, da se zajednički dogovorimo i odmah raspišemo izbore”, navodi se u saopštenju.

Novosadski naprednjaci navode i da su spremni za izbore “sad i odmah, a kako vidimo po nastupima u javnosti to isto važi i za DS i LSV”.

Povodom tvrdnji DS i LSV o sudskim postupcima protiv predstavnika (3D)Gradski odbor SNS je naveo da će svi za koje se dokaže krivica odgovarati

“Obaveštavamo sve one zabrinute za tok i sudbinu sudskih i drugih postupaka vezanih za pojedina dešavanja u okviru političkog života Novog Sada, da su svi postupci u toku, da će biti privedeni kraju, kao i da će svi oni za koje se dokaže krivica odgovarati”, navodi se u saopštenju.

Ukazuje se da “sve institucije sistema rade i to bez bilo kakvih pritisaka, kao što je i slučaj od kad je SNS preuzela upravljanje Srbijom i gradom Novim Sadom, pa tako rade i inspekcije rada i drugi organi”

“Nije nam čudno što pojedine stranke koje su u ranijim mandatima predstavljale gradsku vlast ne mogu da shvate da te inspekcije donose odluke koje su nekada i u suprotnosti sa odlukama donetim od strane pojedinih činilaca aktuelne vlasti”, navode naprednjaci.

SNS taj stav objašnjava time jer su u vreme tih ” koji se sada iščuđavaju, dok su bili na vlasti, sve inspekcije isključivo imale funkciju da donose odluke koje su bile u interesu tada vladajućih stranaka, a ne da odlučuju u skladu sa zakonom”.

Novosadske demokrate pozvali su ranije danas gradonačelnika Miloša Vučevića i SNS da raskine koaliciju s organizacijom “Dinara-Drina-Dunav”, (3D) pošto je dvoje njenih članova okrivljenih u sudskom postupku za kupovinu glasova na lokalnim izborima 2012. to i priznalo.

Predsednik Gradskog odbora DS Veljko Krstonošić je na konferenciji za novinare rekao da je dvoje okrivljenih u postupku zatražilo od Tužilaštva da potpišu sporazum o priznanju krivice.

LSV: Na vlast ne dolazimo prekomponovanjem i upodobljavanjem

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Novi Sad saopštila je večeras da na vlast u tom gradu ne dolazi “prekomponovanjem i upodobljavanjem”.

U saopštenju Biroa za informisanje LSV-a navodi se da je ta stranka pozvala Srpsku naprednu stranku da iz gradske vlasti isključi “dokazane kriminalce” i tako dokaže da je za borbu protiv korupcije “budući da se za nju deklarativno zalaže.

“Pozvali smo ih i pozivamo da zaustave besomučnu pljačku Novog Sada od nakupaca glasova i falsifikatora izborne volje građana, a time i doprinesu da se na predstojećim izborima zaštite demokratski procesi i pravo na slobodan izbor u našem gradu i ovoj zemlji”, navodi se u saopštenju.

Gradski odbor LSV zatražio je juče od gradske vlasti, uz suštinski isto obrazloženje da hitno isključi pokret Dinara-Drina-Dunav (3D) iz svih političkih, gradskih, javnih, državnih i finansijskih tokova.

Autor: Tanjug
Foto: