Početna Politika SNS: Izjava Bojana Pajtića unosi razdor i strah

SNS: Izjava Bojana Pajtića unosi razdor i strah

0

sns-srpska-napredna-stranka-naprednjaci_660x330

Savet za nacionalne manjine i verska pitanja Gradskog odbora SNS u Novom Sadu najoštrije je danas osudi i ujedno se ogradio od skandalozne izjave čelnika DS Bojana Pajtića, jer smatra da ovakav neprimeren govor mržnje samo unosi razdor, strah i veliku zabrinutost među nacionalne manjine u Srbiji, AP Vojvodini i Novom Sadu.

Nazivanje pojedinih Slovaka četnicima i perverznjacima, samo zato što prihvataju politiku Srpske napredne stranke i što veruju i vide jedinu perspektivu za bolji život u njenom predsedniku Aleksandru Vučiću za svaku je osudu i žestoku kritiku – kaže se u saopštenju.

SNS Novog Sada ocenjuju da je nezamislivo da neko ko je do juče promovisao sebe kao velikog demokratu, proevropski orjentisanog i zaštitnika manjina multietničke i multikonfesionalne Vojvodine, Srbije i Novog Sada, danas govori ovakvim neprimerenim rečnikom, koji je u direktnoj suprotnosti sa svim demokratskim i evropskim vrednostima i načelima.

Obraćajući se svim građanima i građankama, nacionalnim manjinama i svim konfesijama, Savet za nacionalne manjine i verska pitanja Gradskog odbora SNS u Novom Sadu je istakao da su sve nacionalne manjine u Srbiji, AP Vojvodini i Novom Sadu potpuno ravnopravne sa većinskim srpskim stanovništvom.

Gradski odbor Srpske napredne stranke smatra da je upravo multinacionalnost, multikulturalnost i multikonfesionalnost najveća vrednost, bogatstvo i lepota naše Srbije, i da upravo i to bazični i najznačajniji postulat za koji će se SNS na čelu sa Aleksandrom Vučićem zalagati i beskompromisno boriti – kaže se u saopštenju koje je potpisao predsednik Savet za nacionalne manjine i verska pitanja Gradskog odbora SNS u Novom Sadu, prof. Zoltan Kovač.

Izvor: Tanjug
Foto: SNS / Logo