Početna Politika SNS: Saopšštenje DS o Luci Novi Sad je jeftin propagandni trik

SNS: Saopšštenje DS o Luci Novi Sad je jeftin propagandni trik

0

sns-logo

Kako se ističe u saopštenju Srpske napredne stranke, neistina je da Luka Novi Sad poslednjih godina beleži “sve lošije rezultate”, kako glasi dezinformacija koju su pustili iz sedišta DS.

Elementarna istina je da je poslovanje Luke Novi Sad značajno unapređeno. Zlonamernici iz DS uporedili su godišnju dobit preduzeća pre i nakon stupanja na dužnost aktuelne uprave i ustanovili razliku od 40-tak miliona dinara, ali su prećutali da je u obnovu Luke Novi Sad, u isto vreme, nova uprava uložila 140 miliona dinara – piše u saopštenju.

U protekle dve godine ostvareni su najviši rezultati u pretovaru robe jer je godišnji učinak bio veći od po milion tona pretovarene robe godišnje. Količina pretovarene robe samo u prvih godinu dana nakon stupanja na dužnost nove uprave, bila je tri puta veća nego što je pretovarivano u godinama pod starom upravom. Prošle godine pretovareno je više od milion tona robe iako je nizak vodostaj onemogućio pretovar robe tokom četiri puna meseca, što je sprečilo ostvarivanje apsolutnog rekorda u pretovaru robe u “Luci Novi Sad” – ukazuju naprednjaci.

Krajnje je licemerno optuživati rukovodstvo Luke zbog neznatnog povećanja od par desetina zaposlenih, od strane Demokratske stranke koja je pokrajinsku administraciju povećala sa 800 na 4.800 kadrova Demokratske stranke tokom svoje vladavine u Vojvodini – navodi se u saopštenju.

Saopštenje Demokratske stranke o Luci Novi Sad ocenjuje se kao jeftin propagandni trik kojim DS nastoji da u javnosti skrene pažnju sa katastrofalne štete koju je DS napravila Vojvodini.

U DS vlada panični strah od predstojećih izbora i nezadovoljstva birača koji će DS staviti tamo gde je mesto toj štetočinskoj organizaciji – ispod cenzusa. U DS ne brinu o sudbini privrede i građana Novog Sada. Njihova jedina briga je da sačuvaju sebične interese svojih funkcionera – dodaje se i saopštenju SNS.

Izvor: Tanjug
Foto: SNS / Logo