Početna Sport “Vojvodina” posle penala ispala iz Kupa Srbije

“Vojvodina” posle penala ispala iz Kupa Srbije

0

Vojvodina

Fudbaleri “Javora” uspeli su da se plasiraju u polufinale Kupa Srbije pobedom nad “Vojvodinom” od 5:4 u penal seriji, odnosno ukupnim rezultatom 3:2.

Pred oko 600 navijača na Stadionu kraj Moravice vodeći gol za domaću ekipu postigao je Marko Docić u 26. minutu utakmice. On je nakon prekršaja koji je napravio Nikola Trujić uspeo sa 25 metara majstorski da pogodi same rašlje golmana Perića i tako donese prednost svojoj ekipi.

Izjednačujući gol postigao je novajlija u dresu “Vojvodine” Nikola Ašćerić u 46. minutu igre. On je pobegao odbrani “Javora” i izašao sam ispred Đogatovića. Međutim, golman domaće ekipe je uspeo da odbrani njegov udarac, ali se lopta ponovo odbila do Ašćerića, koji je iz drugog pokušaja bio znatno precizniji.

Prednost “Vojvodini” doneo je je Siniša Babić u 67. minutu. Posle kornera za Javor, Perić je došao do lopte i rukom idealno uposlio Trujića na levoj strani. Vezista “Vojvodine” je povukao loptu i odlično proigrao Babića, koji je izašao sam ispred Đogatovića i rutinski ga savladao.

U 88. minutu Đokić je doneo izjednačenje “Javoru”. On je nakon centaršuta Gajića ostao sam u šesnaestercu “Vojvodine” i sa oko 15 metara iskosa poslao loptu u dalji ugao golmana Perića.

Javor je bio bolji u izvođenju penala, pa je slavio sa 5:4, odnosno ukupnim rezultatom 3:2. Penal za Vojvodinu promašio je Lazar Rosić, dok su fudbaleri “Javora” bili stopostotni.

Utakmica u Ivanjici nije počela najbolje za ekipu iz Novog Sada. Agresivnije i odlučnije su fudbaleri “Javora” otvorili ovaj meč, što im je donelo nekoliko šansi od kojih je jedna bila i stopostotna, ali je golman Perić uspeo da spreči da domaći fudbaleri odu sa višestrukom prednošću na poluvreme. Lalatović je na poluvremenu napravio dvostruku izmenu, teren su napustili Paločević i Vukčević, a zamenili su ih Ašćerić i Malbašić. Pogodio je strateg crveno-belih sa izmenama, kao i protiv subotičkog “Spartaka”, što je donelo prevagu za “Vojvodinu”.

Znatno bolji fudbal su gledaoci mogli da vide u drugom poluvremenu. Bilo je nekoliko šansi na obe strane, a “Javor” je dva minuta pred kraj uspeo da stigne do izjednačenja i da se izbori za penal seriju. U izvođenju jedanaesteraca skoncentrisaniji su bili domaći fudbaleri, pa su uspeli da po drugi put obezbede polufinale Kupa Srbije.

Izvor: 021.rs
Foto: Jelena Grlić / FKVojvodina / Facebook