Početna Politika Stefanović: Uskoro kraj istrage o prebijanju novosadskih studenata

Stefanović: Uskoro kraj istrage o prebijanju novosadskih studenata

0

Istraga o prebijanju dvojice novosadskih studenata i aktivista Združene akcije “Krov nad glavom” Mihajla Nikolića i Marka Đelevića uskoro će biti gotova, dok je slučaj napada na studenta Dejana Bagarića već rešen, tvrdi za “021” ministar policije Nebojša Stefanović.

– Kao što znate dva slučaja su bila, jedan je rešen. Policija je uhapsila osumnjičenog. Na drugom se intenzivno radi sa tužilaštvom. Razgovarao sam i sa načelnikom policije u Novom Sadu i očekujem rezultate uskoro – naveo je Stefanović.

Sa ministrom se, međutim, ne slažu aktivisti Združene akcije “Za krov nad glavom Novi Sad” koji Bagarićev slučaj ne smatraju rešenim jer je, kako navode, osumnjičeni ubrzo nakon hapšenja pušten, protiv njega nije podignuta optužnica, a ni nalogodavci još uvek nisu pronađeni.

– Ništa tu nije rešeno. U slučaju dvojice pretučenih aktivista već dva meseca se odugovlači sa prepoznavanjem počinilaca. Dvojica naših članova, studenata, koji su bili pretučeni, pokušavaju da sa policijom organizuju prepoznavanje već dva meseca. Verovatno su to ljudi koji su povezani sa vlašću i to ne treba da nas čudi – kazao je za Miran Pogačar iz Združene akcije “Krov nad glavom Novi Sad”.

Pogačar je dodao da oni imaju informacije ko su počinioci i ko je nalogodavac, kao i da su sigurni da iste informacije ima i policija.

– Videćemo šta će se dešavati sa istragom, ali, po nama, istraga nije ni počela, a naročito nije rešena. Policija ima snimke počinilaca sa kamera, postoje njihovi inicijali i godište i lako ih je pronaći – naveo je Pogačar.

Pogačar tvrdi da se aktivisti ne osećaju bezbedno i da se generalno niko danas u Srbiji ne oseća bezbedno, ali naglašava da je važno suprotstaviti se.

Podsetimo, u junu ove godine ispred Filozofskog fakulteta u sred dana dana bokserom i metalnim šipkama prebijeni su aktivisti Združene akcije “Krov nad glavom”, studenti Filozofskog i Pravnog fakulteta Mihajlo Nikolić i Marko Đelević, dok je samo dan kasnije prebijen još jedan student Filozofskog fakulteta i aktivista Dejan Bagarić.

M.D. (30) iz Vrbasa, koga je policija uhapsila tri dana nakon prebijanja Bagarića i sumnjičila za nasilničko ponašanje, pušten je da se brani sa slobode nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, a policija se nije oglašavala sa novim informacijama kada je u pitanju napad na druge aktiviste “Krova nad glavom”.

Izvor: 021
Foto: Insajder Video/Printscreen