Početna Politika Stranka Istina u akciji “Pogledaj se u oči, pa se suoči”

Stranka Istina u akciji “Pogledaj se u oči, pa se suoči”

0

U sklopu svojih predizbornih aktivnosti pod nazivom “Operi se, saberi se“, stranka Istina je u centru Novog Sada izašla među građane sa novim performansom u akciji “Pogledaj se u oči, pa se suoči“.

Kako je navela predsednica stranke Ivana Vujasin, akcija “Pogledaj se u oči, pa se suoči” metaforički ukazuje na činjenicu da “ako želimo da promenimo društvo u kome živimo, moramo da zastanemo, pogledamo se u ogledalo i istinski razmislimo koje promene prvo moramo da napravimo kod nas samih, kako bi svojim ponašanjem dali primer okolini i dokazali da su promene moguće, ukoliko ih zaista želimo”.

“Dosta nam je govora mržnje u našem društvu, pa i u političkom životu. Političari, kao javne ličnosti i reprezenti svog naroda imaju posebnu odgovornost za svoje izjave, postupke i dela. Stoga smo našu kampanju i nazvali “Operi se, saberi se”, jer želimo da ukažemo na probleme koji postoje u današnjem društvu, a to su nedostatak tolerancije i pristojne komunikacije, kao i odsustvo moralnih vrednosti koje su neprimetno nestale u moru kontraverznih dešavanja, čiji smo svedoci iz dana u dan. Mi jesmo za toleranciju, ali ne pristajemo na nasilje i prostakluk u javnom govoru i nastupima, koji su sve više rasprostranjeni u današnjem, modernom društvu i javnim nastupima. Poremetili smo sisteme vrednosti, tako da ono što je nekada bilo elementarno kućno vaspitanje, danas biva okarakterisano kao loše i susreće se sa osudama i nerazumevanjem. To nije u redu i zato ćemo vratiti te sisteme vrednosti u većoj meri, nego što su one danas prisutne” – kaže Vujasin.

Kako je saopšteno, stranka Istina će do kraja kampanje predstavljati građanima svoje ideje, ciljeve i konkretna rešenja za Novi Sad i problematiku sa kojom se dugi niz godina suočava.

“Ubeđeni smo da će građani Novog Sada prepoznati one koji mogu te promene da donesu našem gradu, jer mi želimo da Novi Sad postane bitna tačka u Evropi. Naš grad je oduvek bio poznat po kulturi življenja i kulturi ophođenja, a stranka Istina će te vrednosti da neguje zauvek”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: 021
Foto: Pixabay