Početna Politika Sukob DSS i SNS oko pitanja GSP-a

Sukob DSS i SNS oko pitanja GSP-a

0

Danas je javnost Novog Sada obradovana novim saopštenjima političkih stranaka, a ovog puta tema je gradski prevoznik.

DSS, koji je do pre dve godine bio deo novosadske vlasti, ocenio je da se “već neko vreme u javnosti stvara slika da se problemi u GSP ne mogu rešiti, te da će usled nagomilanih problema biti prihvatljiva odluka Grada da se prevoz poveri domaćim ili stranim privatnicima”.

U ovoj stranci tvrde da još nisu rešeni problemi radnika, pre svih povećanje plata vozačima.

– Postavlja se pitanje da li ćemo na jesen ponovo gledati scene štrajka i obustave prevoza. Sada se pojavljuju razni oblici urušavanja kvaliteta usluge, od tehnički neispravnih vozila, priučenih vozača koji zalutaju na linijama, pa sve do ugroženosti bezbednosti putnika i drugih učesnika u saobraćaju. Problemi se zato moraju rešiti pre nego što bude kasno jer ovo preduzeće, izuzetno važno za Novosađane, mora da se sačuva od propadanja i otuđenja – kažu u DSS.

S druge strane, GO Srpske napredne stranke saopštava da DSS zapravo “pokušava da se dodvori nekadašnjim ljutim protivnicima kako bi ih primili pod svoje skute”, odnosno u ujedinjenu opoziciju. Kako ocenjuju, trenutno je na delu svakodnevno pisanje saopštenja raznih partija kroz koja se plasiraju neistine i tobožnja zabrinutost za interese Novog Sada i Novosađana.

– Tačno je da je situacija u gradskom saobraćajnom preduzeću teška, ali onima koji prate događaje u javnom sektoru grada, a ne bave se paušalnim ocenama u ispraznim saopštenjima, poznato je da su pre nekoliko meseci preduzete hitne mere za rešavanje nagomilanih problema. Usledila je smena rukovodstva, ali i nabavka novih autobusa i opreme, kako bi se usluge građanima podigle na viši nivo. Vozni park se obnavlja i menjaće se i dalje u skladu sa finansijskim mogućnostima Grada, tako da nikako ne stoji kritika da je bezbednost građana ugrožena. Ono što je ugroženo jeste opstanak DSS, večitog priveska većine predizbornih i postizbornih koalicija, kako u Novom Sadu, tako i u Republici – odgovaraju im naprednjaci.

Dodaju i da je gradska vlast u stalnom kontaktu sa predstavnicima rukovodstva i sindikata i da se ulažu veliki napori da GSP stane na zdrave noge.

– Oni koji sanjaju o štrajkovima i obustavama prevoza na jesen, jer bi im to donelo političke poene, mogu slobodno da nastave da maštaju o tome – zaključuje se u saopštenju.

Izvor: 021
Foto: GSP