Početna Politika Tužilaštvo naredilo istragu protiv Bojana Pajtića

Tužilaštvo naredilo istragu protiv Bojana Pajtića

0

bojan-pajtic-foto-tanjug

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu naredilo je da se pokrene istraga protiv predsednika vojvođanske vlade i Demokratske stranke Bojana Pajtića i trojice policajaca zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti vlasnika novosadske agencije “Gvozden” Uglješe Grgura.

Tužilaštvo je istragu protiv Pajtića i policajaca Željka Trajkovića, Nenada Armuša i Branislava Eremića, naredilo po prijavi Grgura, koji tvrdi da je 2008. godine uhapšen “po Pajtićevom nalogu”, a da su mu trojica policajaca “pretila danima pre hapšenja”.

Grgur je bio uhapšen zajedno s tadašnjim gradonačelnikom Zrenjanina Goranom Kneževićem i još desetak osoba zbog navodnih zloupotreba sa građevinskim zemljištem. Nakon šest godina suđenja pred Specijalnim sudom, oslobođeni su svih optužbi, nakon čega je Grgur tužio državu zbog nezakonitog pritvora u kojem je proveo gotovo godinu dana i materijalne štete, uz odštetni zahtev od preko 100 miliona dinara.

Taj postupak traje godinu dana, a on je u međuvremenu podneo prijavu protiv Pajtića i trojice policajaca, koju je Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo, ali je Više javno tužilaštvo usvojilo njegov prigovor na odbacivanje prijave.

Iza svega stojim imenom i ne postoji nikakva politička pozadina ovog što radim već samo hoću da dokažem da sam pre sedam godina bio uhapšen kao žrtva tadašnjeg političkog sukoba Bojana Pajtića i Gorana Kneževića i da su mi zbog toga uništili sve poslove koje sam imao – rekao je Uglješa Grgur za “Dnevnik”.

Prema njegovim rečima, neposredno pre hapšenja i Goran Knežević je dobijao pretnje koje su stizale u njegov kabinet gradonačelnika Zrenjanina.

Izvor: Dnevnik
Foto: Tanjug