Početna Politika Večna borba za fotelje: SVM izgubio “Vojvodinašume”

Večna borba za fotelje: SVM izgubio “Vojvodinašume”

0

logo

Pokrajinska vlada imenovala je Aleksandra Obradovića za vršioca dužnosti direktora JP “Vojvodinašume”, umesto Marte Takač koja je kadar Saveza vojvođanskih Mađara, saznaje 021.

Prethodno je Apelacioni sud u Novom Sad pravosnažno poništio protivzakonito imenovanje Takačeve na direktorsku poziciju.

Sud je utvrdio da ona nije podnela u zakonskom roku svu dokumentaciju koja je u javnom konkursu bila zatražena. Tačnije, potvrda Prvrednog suda iz Subotice da nije kažnjavana ubačena je u njenu prijavu posle zatvaranja konkursa na čega se žalio jedan od kandidata na konkursu.

Aleksandar Obradović ima završen Šumarski fakultet i 17 godina radnog staža, od toga osam godina na rukovodećim mestima u šumarstvu. U prošlogodišnjoj konkursnoj prijavi je naveo da nije član partije.

Razočaran smenom Takačeve, predsednik SVM-a Ištvan Pastor izjavio je da promena na čelu “Vojvodinašuma” dokazuje da obračunima i pokazivanju sirove snage nema kraja.

– Na sednici Pokrajinske vlade se desilo nešto što je bez premca. Pajtića je nadglasala njegova sopstvena vlada. DS je ostao u manjini u svojoj vladi, statut “Vojvodinašuma” je promenjen bez priprema, sirovom većinom, poništen je raspisan konkurs i smenjena je direktorka, bez ikakve dokumentacije, samo na osnovu usmenih objašnjenja. Ukoliko vojvođanska politika želi da pođe u tom pravcu, SVM u tome neće biti partner bez obzira na budućnost koalicije i bez obzira koja će biti sudbina pojedinih političara – kaže Pastor.

On je dodao da se neće truditi da održi parlamentarnu većinu po svaku cenu, “jer i njegova stranka poznaje određene granice” optuživši LSV da stoji iz svega.

– Odgovornost Demokratske stranke je nesporna, naročito ako se uzme u obzir šta je sve povukla na sebe tokom jesenje reorganizacije vlade. Poslednjih meseci je abnormalna situacija jer se i čelni ljudi Lige distanciraju od izgovorenih reči svog lidera Nenada Čanka. Teško se može tolerisati ovakvo ponašanje, svojstveno boljševicima. Ne postoji parlamentarna većina, ne postoji koalicioni sporazum koji je vredan toga da se vređa na hiljade glasača koji su svoj glas dali za nastavak određene politike – rekao je predsednik Skupštine Vojvodine za Mađar so.

Izvor: 021.rs