Početna Politika Vojislav Šešelj u Novom Sadu: Vreme je da se ponovo menja vlast

Vojislav Šešelj u Novom Sadu: Vreme je da se ponovo menja vlast

0

Vojislav Seselj

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojisav Šešelj izjavio je juče, na predizbrnom mitingu radikala u Novom Sadu, da je došlo vreme da se ponovo menja vlast u Srbiji. On je rekao da je došlo vreme da vlast preuzmu “Srpski radikali” i ocenio da će na predstojećim izborima doći do polarizacije na one koji su za integraciju sa Rusijom i na one koji su za ulazak u Evropsku uniju.

Od ozbiljnih stranaka jedino je SRS za integraciju sa Rusijom, a svi ostali su za Evropsku uniju koja nam je otela Repubbliku Srpsku Krajinu i koja hoće da nam otme Vojvodinu, da proglasi Vojvodinu republikom, pa da onda kaže da u isto vreme u EU ulaze Republika Srbija, Republika Vojvodina i Republika Kosovo, mi srpski Radikali to nećemo dozvoliti – rekao je Šešelj.

Po njegovim rečima, Hrvatska se ubrzano naoružava raketnim sistemima “zemlja-zemlja” i to ne da bi napala Mađarsku ili Sloveniju već zato što, kako je rekao, želi levu obalu Dunava kod Šarengradske ade i želi teritorije koje su za vreme Austrougarske pripadale opštinama u Baranji.

Kada formiramo prvu radikalsku vlast od vremena Milana Stojadinovića prvo što ćemo uraditi, ući ćemo u vojni savez sa Rusijom, Belorusijom, Kazahstanom i Jermenijom i našim prijateljima ćemo reći da nemamo novca da kupimo njihove raketne sisteme S-500, ali da im dajemo mogućnost da te sisteme instaliraju po Srbiji i da pošalju svoje oficire koji će obučiti naše vojne strešine da rukuju tim sistemima jer braneći nebo nad Srbijom oni ujedno brane i nebo nad Rusijom – istakao je lider radikala.

Izvor: Tanjug
Foto: Vojislav Šešelj / Facebook