Početna Politika Vojvođanski front kao koalicija izlazi na izbore

Vojvođanski front kao koalicija izlazi na izbore

0

Predstavnici svih potpisnika Memoranduma o budućnosti Vojvodine juče su jednoglasno doneli odluku da se sve potpisnice udruže u predizbornu koaliciju Vojvođanski front, kao i da će ta koalicija izaći na predstojeće lokalne, pokrajinske i parlamentarne izbore.

Za koordinatora Vojvođanskog fronta izabran je Bojan Kostreš koji je posle sastanka izjavio da Srbija treba da ima građansku, demokratsku, modernističku, proevropsku i decentralističku alternativu, saopšteno je iz koalicije.

Prema njegovim rečima, ovaj program treba da bude alternativa nacionalističkoj vlasti kao i “nacionalističkoj, centralističkoj i rusofilskoj samoproglašenoj bojkotaškoj opoziciji okupljenoj oko Saveza za Srbiju”.

Kostreš je naveo i da Vojvođanski front smatra da je jedini pravi i mogući način suprotstavljanja aktuelnoj vlasti Aleksandra Vučića izlazak na izbore.

– Naš cilj je pokušaj da se formira jedinstvena lista sa svim organizacijama u Beogradu i centralnoj Srbiji koji se zalažu za iste vrednosti kao i mi, a koje mogu da doprinesu zajedničkom rezultatu – rekao je Kostreš.

Memorandum o budućnosti Vojvodine ranije su potpisale LSV, Vojvođanska partija i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Alijansa vojvođanskih Rumuna, Zajedno za Vojvodinu i Liberalno demokratski pokret Vojvodine.

Izvor: Tanjug
Foto:LSV/Promo