Početna Politika Vučević spreman za izbore u Vojvodini

Vučević spreman za izbore u Vojvodini

0

MILOS VUCEVIC

Član predsedništva Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je danas da se od Izborne skupštine SNS, zakazane za 13. februar, može očekivati da potvrdi podršku politici predsednika stranke i premijera Aleksandra Vučića. Vučević, koji je i predsednik Gradskog odbora SNS Novi Sad, ocenio je da među članovima SNS-a ima i onih koji u senci Aleksandra Vučića ugodno i lepo žive.

To će, prema njegovim rečima, istovremeno biti i prilika da se vidi i da li među naprednjacima ima onih koji više ne zaslužuju poverenje i podršku stranke.

Nemam dilemu da novi mandat kao predsednik stranke treba da dobije Aleksandar Vučić, ali je dobro što će biti tajni izbori pa to otvara mogućnost da onaj ko misli da do sada nije rađeno na najbolji način može da proveri svoju popularnost unutar stranke“, rekao je Vučević Tanjugu.

Vučević je u svojstvu predsednik Gradskog odbora SNS Novi Sad ocenio je da među članovima SNS-a ima i onih koji u senci Aleksandra Vučića ugodno i lepo žive, i to je verovatno dominantno na lokalnom nivou i na nivou javnih preduzeća, gde se, prema njegovim rečima, pokušava svesno ili nesvesno baciti ljaga na sve ono što radi premijer.

Očekujem da se otvori diskusija da li su svi stranački funkcioneri adekvatno odgovorili poverenju koje im je ukazano i da li je možda došlo do zloupotrebe takvog poverenja, da se tim ljudima zahvalimo i da pružimo šansu drugima i najvažnije stranačke organe otvorimo i za nove ljude“, rekao je Vučević.

On je rekao i da je SNS spremna za izbore u Vojvodini.

Vučević je podsetio da je za SNS bilo argumenata da se oni održe ranije, pre svega zbog “nesumnjivog gubitka legitimiteta režima Bojana Pajtića”.

On je rekao i da je manje bitno da li SNS ima formalno Pokrajinski odbor ili Savet za Vojvodinu, kao i da to ne interesuje građane Vojvodine.

Prema njegovim rečima, na stranačkim organima do sada nije bilo reči o tome ko će biti kandidat SNS-a za Pokrajinskog premijera, a kako je naglasio “SNS ima kandidate koji će sigurno biti najbolji za sve funkcije”.

Vučević je naglasio da je za građane Vojvodine od ključne važnosti zajedničko delovanje lokalnih samouprava, Pokrajinske vlade i Republičke vlade, što sada, po njemu, nije slučaj.

Mi u ovom trenutku imamo situaciju da Pokrajinska vlada konstantno traži sukob prvo sa Republičkom vladom, a onda i sa lokalnom samoupravom, Novi Sad im je tu apsolutni prioritet, a za nas je mnogo bitnije da pričamo o autoputu Novi Sad – Ruma, o auto putu Beograd – Zrenjanin, o pruzi kroz Vojvodinu (Beograd – Novi Sad – Subotica)“, rekao je on.

To su ključni projekti i na njima treba raditi, a kada lokalne samouprave Pokrajiska vlada i Republička vlada budu zajednički delovale svi ti projekti će se lakše i brže realizovati“, smatra Vučević.

On kaže da naprednjaci žele takvu Pokrajinsku vladu koja će se zalagati za realizaciju velikih infrastrukturnih projekata, za otvaranje velikog broja radnih mesta, što, kako je istakao, stvara mogućnost daljeg investiranja, odnosno reinvestiranja.

Komentarišući spekulacije u javnosti da li će on biti kandidat za pokrajinskog premijera Vučević je rekao da nikada sebe nije kandidovao za bilo koju funkciju i dodao da može da radi one stvari koje su vezane za njegovu profesiju, dok su njegove političke ambicije pre svega vezane za Novi Sad.

Vučević je rekao da se nada da će predstojeći lokalni izbori doneti ukrupnjavanje i pročišćavanje političke scene u Novom Sadu i da će Novosađani dati podršku jednoj političkoj opciji koja će dobiti pun mandat i punu odgovornost za vođenje grada.

Ukoliko SNS dobije poverenje građana na predstojećim izborima u Novom Sadu Vučević je najavio značajne promene u komunalnom sektoru, u pogledu načina funkcionisanja administracije i promene u personalnom smislu.

Garantujem da ćemo do kraja 2016. godine povući najvažnije poteze u smislu racionalizacije komunalnih preduzeća i gradske uprave. Tu ne mislim na otpuštanje radnika već na značajno smanjenje broja funkcionera i to je jedino pravo rešenje ako grad želi da se razvija“, zaključio je Vučević.

Autor: Tanjug
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap