Početna Politika Vučević traži postavljanje semafora kod škole

Vučević traži postavljanje semafora kod škole

0

osnova-skola-dositej-obradovic

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naložio je svim nadležnim službama i organima da hitno reaguju i da pribave sve neophodne uslove za postvaljanje semafora na Rumenačkom putu jer je bezbednost dece važnija od bilo kakvih administrativnih procedura, saopšteno je danas iz kabineta Gradonačelnika Novog Sada.
U saopštenju se navode Vučevićeve reči da je nedopustivo da se u blizini Osnovne škole “Dositej Obradović” nalazi pešački prelaz bez semafora kao najbezbednije saobraćajne komunikacije.

Sada javno nalažem svim nadležnim organima da se maksimalno angažuju na urgentnom postavljanju neophodne saobraćajne signalizacije i da se hitno okončaju svi administrativni procesi koji će dovesti do postavljanja semafora na tom, veoma frekventnom, pešačkom prelazu“, rekao je Vučević.

On je naglasio da “nam ne trebaju privremena već trajna rešenja i da očekuje da će svi koji imaju nadležnost nad tim slučajem adekvatno reagovati, jer, kako je istakao, nijedan propis nije iznad ljudskog života”.

Vučević je dodao da će, ukoliko njegova direktiva ne bude ispoštovana u najkraćem vremenskom roku, uslediti talas smenjivanja i sankcionisanja u okviru ovlašćenja koja on kao gradonačelnik poseduje.

Autor: Tanjug
Foto: dositejns.edu.rs