Početna Politika Vučević: U narednih 30 dana biće izabran gradonačelnik, nema nagoveštaja da ću...

Vučević: U narednih 30 dana biće izabran gradonačelnik, nema nagoveštaja da ću raditi neki drugi posao

0

Pitanje budućeg gradonačelnika Novog Sada biće rešeno u narednih mesec dana, najavio je aktuelni prvi čovek grada Miloš Vučević.

On je, pred jučerašnju konstitutivnu sednicu Skupštine Novog Sada, naveo da će se u roku od 30 dana izabrati izvršna vlast, gradonačelnik i Gradsko veće. Napomenuo je da će biti izmena u sastavu Veća, ali i promena u rukovodstvu javnih preduzeća i ustanova.

Ni ovog puta nije precizirao ko će biti gradonačelnik, ali je poručio da se nada da će on biti kandidat.

– O budućem gradonačelniku se nije razgovaralo. Niko sa mnom nije razgovarao da budem ministar pravde ili da preuzmem neku drugu poziciju. Zasada ostajem u Skupštini grada i nadam se da ću biti kandidat za gradonačelnika u odnosu na Đurića. Nema nagoveštaja da ću raditi neki drugi posao u odnosu na onaj koji sada radim, ali će se još razgovarati – rekao je Vučević.

Po njegovim rečima, već je razgovarao sa strankama nacionalnih manjina, pričaće i sa Socijalističkom partijom Srbije i Ligom socijaldemokrata Vojvodine, a možda i sa SPAS-om.

Nova predsednica Skupštine grada je Jelena Marinković Radomirović, dok će najveću odborničku grupu voditi dosadašnja odbornica Sanja Draškov i Igor Crnobarac, koji je završio Fakultet tehničkih nauka i predstavljen je kao sportista.

– To je nova ekipa SNS u Novom Sadu, dajemo šansu mladima i ženama. Neće mi zameriti ni Jelena, ni Sanja što ću istaći nešto što je deo njihovog privatnog života – obe su mlade majke, Jelena je dobila blizance pre dva meseca, a Sanja je dobila sina pre mesec dana i ponosni smo što u našim redovima imamo takve žene. Razumeju obe da nije lagan posao pred njima, Jelena će biti pod stalnim udarom odbornika opozicije, dok Sanja treba da bude kapiten velike odboroničke grupe – poručio je Vučević.

Predsednik Gradskog odbora SPS Slobodan Cvetković poručio je da je njegova stranka zadovoljna saradnjom sa naprednjacima u prethodne četiri godine, te očekuje da se ona nastavi i u narednom periodu. Međutim, konačno sklapanje dogovora moraće da sačeka rasplet na nacionalnom nivou.

Izvor: 021
Foto: Novisad.rs