Početna Politika Zelena stranka pokrenula postupak za isključenje iz partije odbornice Ivane Vujasin

Zelena stranka pokrenula postupak za isključenje iz partije odbornice Ivane Vujasin

1

Zelena stranka je saopštila da je pokrenula disciplinski postupak protiv svoje odbornice Ivane Vujasin, koja u Skupštini Grada Novog Sada predstavlja ovu partiju, kao i protiv člana stranke Pavla Petrovića.

Nakon disciplinskog postupka oni će biti isključeni iz stranke.

“Razloge za pokretanje disciplinskog postupka nalazimo pre svega u tome da nismo saglasni da naši članovi, a naročito članovi koji su na javnoj dužnosti ispred liste Zelene stranke, nisu u funkciji politike naše partije koja je u gradu Novom Sadu na izborima 2016. godine dobila poverenje građana. Naročito ako su u funkciji politike drugih stranaka. Vujasin i Petrović su radili su protiv interesa stranke, pre svega nesprovođenjem stranačkih ciljeva i politike, neaktivnošću i odbijanjem da se u Skupštini grada Novog Sada glasa protiv odluka za koje smo smatrali da nisu u interesu Novosađana, kao i sveukupno pasivnim odnosom prema temama od velike važnosti za Novi Sad i Novosađane. Takođe su, prema našim saznanjima, aktivno poslednjih meseci, u saradnji sa drugim političkim strankama, radili protiv interesa Zelene stranke, a ličnu korist stavljali ispred politike stranke i interesa građana”, stoji se u saopštenju.

Dodaje se da je Novi Sad važna tačka u radu Zelene stranke koja, kako se navodi, “ima jasan program za rešavanje ekoloških problema grada i posvećeno se bori za zakonska rešenja u Skupštini grada kako bi institucionalnim putem zaštitila osnovno pravo Novosađana na zdravu životnu sredinu”.

Zelena stranka ima jednu odbornici u Skupštini grada, Ivanu Vujasin, a deluje u okviru odborničke grupe “Socijaldemokratska partija – Zelena stranka – NOPO”.

Izvor: 021
Foto: Printscreen

1 KOMENTAR

  1. KRAH I RASPAD ZELENE STRANKE
    Tužno i razočaravajuće je, kada prestanete jedni druge da cenite, uvažavate, postujete, sarađujete, volite. Ja sam od prvih dana član Zelene stranke i predsednik jednog odbora u Srbiji. U početku, sve je bilo bajno i sjajno. Osnivači Zelene stranke su se cenili, voleli jedni druge, imali zajedničke vizije i ideje da menjaju svet na bolje, da i sami da postanu bolju ljudi. Svojim primerom su hteli da pokažu kako treba međusobno i sa svima drugima (različitih političkih i životnih uverenja) sarađivati radi sveopšteg dobra. Vizija im je bila da treba voleti sve oko sebe, sarađivati sa svima, kako bi se prihvatale „Zelene ideje“, to jest prirodnost, uzajamna saradnja, dragost pri menjanu svesnosti i savesti. Ivana Vujasin i Pavle Petrović, i njihovi istomišljenici su od početka jedni od najaktivnijih, najiskrenijih, najprirodnijih, najzelenijih… koji nisu skrenuli sa kursa izvornosti „zelenih“ ideja i ljubavi prema svemu oko sebe – ljudima, životinjama, biljkama… Pa zar je moguće i normalno, da rukovodstvo stranke to njima pripisuje kao zlo. Osobni sam svedok o degradaciji sadašnjeg rukovodstva Zelene stranke, kao i njihovog odstupanja od početnih ideja koje su propagirali, otuđenosti od osnove ljudskoga bića, kao i ljubavi prema svemu prirodnom i dobrom… Da ne duljim, Ivana, Pavle, Boža i njima slični su bili lučonoše zelene stranke i vizija dobroga za danas i sutra. Njihovim odlaskom Zelena stranka, za mnoge od nas, takva kakva sada jeste više ne postoji.

Comments are closed.