Početna Politika Zelena stranka pokrenula postupak za isključenje iz partije odbornice Ivane Vujasin

Zelena stranka pokrenula postupak za isključenje iz partije odbornice Ivane Vujasin

Zelena stranka je saopštila da je pokrenula disciplinski postupak protiv svoje odbornice Ivane Vujasin, koja u Skupštini Grada Novog Sada predstavlja ovu partiju, kao i protiv člana stranke Pavla Petrovića.

Nakon disciplinskog postupka oni će biti isključeni iz stranke.

“Razloge za pokretanje disciplinskog postupka nalazimo pre svega u tome da nismo saglasni da naši članovi, a naročito članovi koji su na javnoj dužnosti ispred liste Zelene stranke, nisu u funkciji politike naše partije koja je u gradu Novom Sadu na izborima 2016. godine dobila poverenje građana. Naročito ako su u funkciji politike drugih stranaka. Vujasin i Petrović su radili su protiv interesa stranke, pre svega nesprovođenjem stranačkih ciljeva i politike, neaktivnošću i odbijanjem da se u Skupštini grada Novog Sada glasa protiv odluka za koje smo smatrali da nisu u interesu Novosađana, kao i sveukupno pasivnim odnosom prema temama od velike važnosti za Novi Sad i Novosađane. Takođe su, prema našim saznanjima, aktivno poslednjih meseci, u saradnji sa drugim političkim strankama, radili protiv interesa Zelene stranke, a ličnu korist stavljali ispred politike stranke i interesa građana”, stoji se u saopštenju.

Dodaje se da je Novi Sad važna tačka u radu Zelene stranke koja, kako se navodi, “ima jasan program za rešavanje ekoloških problema grada i posvećeno se bori za zakonska rešenja u Skupštini grada kako bi institucionalnim putem zaštitila osnovno pravo Novosađana na zdravu životnu sredinu”.

Zelena stranka ima jednu odbornici u Skupštini grada, Ivanu Vujasin, a deluje u okviru odborničke grupe “Socijaldemokratska partija – Zelena stranka – NOPO”.

Izvor: 021
Foto: Printscreen