Početna Politika Zelena stranka pokrenula postupak za isključenje iz partije odbornice Ivane Vujasin

Zelena stranka pokrenula postupak za isključenje iz partije odbornice Ivane Vujasin

0

Zelena stranka je saopštila da je pokrenula disciplinski postupak protiv svoje odbornice Ivane Vujasin, koja u Skupštini Grada Novog Sada predstavlja ovu partiju, kao i protiv člana stranke Pavla Petrovića.

Nakon disciplinskog postupka oni će biti isključeni iz stranke.

“Razloge za pokretanje disciplinskog postupka nalazimo pre svega u tome da nismo saglasni da naši članovi, a naročito članovi koji su na javnoj dužnosti ispred liste Zelene stranke, nisu u funkciji politike naše partije koja je u gradu Novom Sadu na izborima 2016. godine dobila poverenje građana. Naročito ako su u funkciji politike drugih stranaka. Vujasin i Petrović su radili su protiv interesa stranke, pre svega nesprovođenjem stranačkih ciljeva i politike, neaktivnošću i odbijanjem da se u Skupštini grada Novog Sada glasa protiv odluka za koje smo smatrali da nisu u interesu Novosađana, kao i sveukupno pasivnim odnosom prema temama od velike važnosti za Novi Sad i Novosađane. Takođe su, prema našim saznanjima, aktivno poslednjih meseci, u saradnji sa drugim političkim strankama, radili protiv interesa Zelene stranke, a ličnu korist stavljali ispred politike stranke i interesa građana”, stoji se u saopštenju.

Dodaje se da je Novi Sad važna tačka u radu Zelene stranke koja, kako se navodi, “ima jasan program za rešavanje ekoloških problema grada i posvećeno se bori za zakonska rešenja u Skupštini grada kako bi institucionalnim putem zaštitila osnovno pravo Novosađana na zdravu životnu sredinu”.

Zelena stranka ima jednu odbornici u Skupštini grada, Ivanu Vujasin, a deluje u okviru odborničke grupe “Socijaldemokratska partija – Zelena stranka – NOPO”.

Izvor: 021
Foto: Printscreen