Početna Sport 26. Novosadski maraton u nedelju

26. Novosadski maraton u nedelju

0

Novosadski maraton, 26. po redu, održaće se u nedelju, 14. oktobra, a start trke zakazan je za 10 časova na Trgu slobode.

Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić apelovao je na vozače da tokom održavanja maratona, budu strpljiviji i pažljiviji zbog zatvaranja pojedinih saobraćajnica koje koriste maratonci, istovremeno pozvavši Novosađane i Novosađanke da učestvuju u nekoj od trka predstojeće sportske manifestacije, ali i da podrže trkače i trkačice.

Predsednik Izvršnog odbora Novosadskog maratona Milan Dolga precizirao je da se do sada prijavilo oko 1.000 takmičara, ali i da na taj broj treba dodati đake osnovnih i srednjih škola, koji tradicionalno učestvuju u propratnim trkama.

On je istakao da će u glavnoj maratonskoj trci učestvovati sportisti, a pozvao je rekreativce da se oprobaju u nekoj od pratećih trka. Kako je objasnio, staza maratona se zatvara u 15 časova.

Pored maratona od 42,195 kilometra, održaće se i propratne trke: diplomatski marton, štafetni marton (od 3 do 10 izmena), trka na 33,815 km, trka na 25,435 km, rekrativno trčanje na 10,548 km, trke za osnovce i srednjoškolce na 1.000 metara, 800 metara, 400 metara, tradicionalna puzeća trka beba na 4,195 metra, kao i trka kornjača, koja je i zaštitni znak maratona.

Trasa Novosadskog maratona kreće od Trga slobode, ide Ulicom Zmaj Jovinom, Dunavskom, Kejom Žrtava racije, Beogradskim kejom, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana, Balzakovom, 1300 kaplara, Ulicom Ive Andrića, Bulevarom Evrope, Futoškom ulicom, Futoškim i Novosadskim putem, gde se pravi okret na semafora kod ulaza u Veternik.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay