Početna Sport 9. Memorijalni turnir “Trofej Ilija Pantelić” na Novom naselju

9. Memorijalni turnir “Trofej Ilija Pantelić” na Novom naselju

0

Prvi put od osnivanja tog memorijalnog turnira posvećenog legendarnom Iliji Panteliću, golmanu Fudbalskog kluba “Vojvodina”, bivše Jugoslavije, Srbije i evropskog fudbala, turnir će biti održan na Sportskim terenima “Meridiana” na novosadskom Novom naselju.

Učestvovaće oko 50 ekipa, među kojima je i Fudbalski klub “Sloga” iz Doboja, zatim njihovi vršnjaci, od 2013. do 2016. godišta iz naših superligaških ekipa Crvene zvezde, Partizana, “Vojvodine”, TSC-a i “Spartaka”.

“Osim toga što je turnir koji nosi ime našeg legendarnog fudbalera, on će biti i pravi spektakl za decu. Mnogo važnije od trofeja je njihovo druženje i uživanje u fudbalskoj igri. Biće to prilika da deca pokažu sav svoj talenat i umeće koje su stekli u svojim matičnim školama fudbala. Ističem da će ovaj turnir u budućnosti biti simbol ‘Meridiane’ jer očekujemo da će on narednih godina poprimiti i međunarodni karakter”, kaže Miodrag Pantelić, bivši kapiten Fudbalskog kluba “Vojvodina” i rukovodilac škole fudbala Sportskog centra “Meridiana” u Novom Sadu.

Nadmetanje će početi u 9 časova u oba dana vikenda, u subotu i nedelju, 23. i 24. septembra, na terenima Sportskog centra “Meridiana” na Novom naselju.

Izvor: rtv.rs/Ljubenko Zvizdić
Foto: Trofej “Ilija Pantelić”