Početna Sport Basketaši se za Olimpijske igre pripremaju u Novom Sadu

Basketaši se za Olimpijske igre pripremaju u Novom Sadu

0

Srpski olimpijci, koji su izborili vizu za Tokio, uveliko se spremaju za najveću sportsku smotru, a s obzirom na to da je većina reprezentativaca Srbije u basketu 3 na 3 iz Novog Sada, odabrali su upravo taj grad za bazu u okviru priprema.

Najbolji basket na planeti, danas je odigran u sportskoj hali u Petrovaradinu. Osam reprezentativaca Srbije, od kojih je čak četvorica u prvih pet na Fibinoj svetskoj rang listi, završavaju bazični deo priprema u Novom Sadu u sklopu priprema za Olimpijske igre. Iako se još uvek ne zna koja četvorica putuju u Tokio, cilj je jasan.

Reprezentativci su u okviru priprema u trenažnom procesu zajedno oko 2 i po meseca. Na nastavak priprema u Japan, 10. jula idu šestorica, a konačan spisak od 4 igrača, koja će nastupiti u Tokiju, biće određen 20. jula, kada budu ulazili u Olimpijsko selo.

Olimpijski turnir u basketu održaće se u Tokiju od 24. do 28. jula. Srpska reprezentacija, jedan od utemeljivača tog sporta u svetu, sa pravom se nada jednom od odličja, uz napomenu da je konkurencija u nacionalnom timu takva, da bismo mogli poslati i nekoliko ekipa konkurentnih za najviši plasman, ističu u tima naše selekcije.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay