Početna Sport Batak pred Partizan: Borba za Evropu je maraton, a ne trka na...

Batak pred Partizan: Borba za Evropu je maraton, a ne trka na 100 metara

0

Fudbaleri Vojvodine dočekaće Partizan, u subotu, 1. aprila, na “Karađorđu”, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.

Voša je peta na tabeli sa 47 bodova, a šest poena više ima trećeplasirani Partizan, te je ovo za novosadski tim direktan duel u borbi za Evropu.

Trener Vojvodine Radoslav Batak kaže da je pred njima derbi i da znaju ko im dolazi u goste. Ne treba, smatra on, trošiti mnogo reči o ekipi koja je prezimila u Evropi i koja je imala dobre utakmice u Ligi konferencija.

“U prvenstvu su imali određeni pad, međutim, u svakoj od tih utakmica su stvarali šanse po gol protivnika. Imaju individualni kvalitet u fazi napada i tu ne smemo da im ostavljamo mnogo prostora i želimo da ih držimo daleko od gola. Mi smo se dobro pripremali tokom ove dve nedelje, u sklopu priprema odigrali smo i tu jednu prijateljsku utakmicu. Nakon povrede, vratio se ove nedelje i Nemanja Nikolić koji je jako bitan za našu igru i videćemo za koliko minuta će biti spreman. Nažalost, Uroš Vitas, koji je jedan od lidera ekipe, nije uspeo da se oporavi, ali je dobra vest da će od danas biti na treninzima sa ekipom”, poručuje Batak.

Osim Vitasa, za meč neće biti spreman ni Bjeković, koji se povredio na treningu.

On je naglasio da u Vojvodini ne žele da se bave dešavanjima unutar Partizana, već samo onim stvarima na terenu.

“Ja želim da se mi bavimo samo njihovim dešavanjima na terenu, a ne i u klubu. Svaku ekipu moramo da respektujemo i da ne dozvolimo nikom nijedan trenutak opuštanja. Treba da uđemo dobro u utakmicu, kao protiv Čukaričkog, da nametnemo naš ritam i naš tempo i da većina stvari zavisi od nas”, ističe Batak.

Tradicija protiv Partizana nije najbolja, crno-beli imaju sedam pobeda na poslednjih osam utakmica, što je motiv više za Vojvodinu.

“Mi možemo da prihvatimo ulogu favorita samo zbog toga što igramo kod kuće i što su naši ciljevi najveći mogući. Ispred sebe imamo jedan Partizan, ali on je još samo jedan rival ispred nas koga želimo da pobedimo. Negativna tradicija protiv Partizana nas sigurno dodatno motiviše, ali i da opterećuje, baš kao i protiv Čukaričkog, ali takve utakmice donose neki sportski pritisak koji prestaje kada utakmica počne”, kaže Batak.

Ispred Vojvodine je težak raspored i Batak želi da njegova ekipa borbu za Evropu posmatra kao maraton, a ne trku na 100 metara.

“Ispred nas je gust i težak raspored, jer posle ove, imamo utakmicu za pet dana, pa onda opet za tri, četiri dana i ovo moramo da gledamo kao jedan maraton, a ne trku na 100 metara. Kao što je sutra najbitnija, tako je i ona posle nje. Moramo da gledamo širu sliku i šta nam sve to donosi. Imamo još neke nedoumice i ko će biti štoperi, ali uglavnom više verujem igračima, jer su oni ti koji mi šalju impulse da vidim koliko su spremni. Imamo još današnji trening, videćemo ko se kako oseća i onda ćemo da sklapamo kockice za sutra”, zaključuje Batak.

Utakmica je na programu u subotu u 20 časova.

Izvor: 021.rs
Foto: FK Vojvodina